АРТРИТ ПОЛІКУЮТЬ ВАННИ З РОМАШКИ

Поділитися:
АРТРИТ ПОЛІКУЮТЬ ВАННИ З РОМАШКИ

Давно лікуюся від артриту різними препаратами. Надрукуйте, будь ласка, доступні рецепти, які б зарадили моїй хворобі.
З повагою Віктор Миколайович.
м. Гуляйполе.

Лист коментує лікар, фітотерапевт В’ячеслав ВАРНАВСЬКИЙ..

Якщо немає ревматоїдних чинників хвороби, рекомендую розпочати лікування з природних методів. Оздоровлення мурашиною кислотою. Узяти літрову пляшку, влити в неї суміш меду й води (по 1 ст. л.). Потім пляшку по горловину увіткнути в мурашник. Після заповнення пляшки мурахами закрити її корком. Поставити пляшку в каструлю з холодною водою, аби вода була по горлечко, тримати каструлю на слабкому вогні протягом 4 годин (не кип’ятити!), охолоджувати в тій само воді. Процідити в скляну посудину.
Застосовувати для розтирання хворих місць, на ніч укутувати тканиною. Для розтирання наливають засіб на долоню й наносять на хворе місце, обережно погладжуючи знизу вгору протягом 10-20 хв (у разі нестерпного болю досить 5 хв). Не можна проводити по хворому місцю сухою рукою. Руки мають бути теплими.
Додатково готують настій звіробою: склянкою окропу залити 1 ч. л. сухої подрібненої трави, настояти 30 хв. Приймати по 1 ст. л. тричі на день до їди.
Від набряків готують настій хрону: 1 ст. л. натертого корінця залити склянкою окропу, настояти 2 години. Розтирати хворі місця.
Гарний ефект мають ванни з ромашки: у відрі води заварити 200 г ромашки. Температура ванни має бути 38 градусів. На одну ванну вилити відро води.
Як знеболювальний і протизапальний засіб рекомендую такий збір: молоде листя берези (20 г), кора верби (25 г), квіти бузини чорної (5 г). Столову ложку суміші заварити склянкою окропу, настояти півгодини. Пити по 1-2 ст. л. тричі на день. У разі загострень і болю помічними є ком преси із сухого листя берези.
У раціоні мають бути постійно капуста, виноград. Можна їсти молочні продукти, хліб, овочі, фрукти. Сіль варто обмежити на час лікування чи не вживати взагалі. Також варто уникати продуктів, багатих на білки (горох, квасоля, боби).