АВОКАДО ВИКОРИСТОВУЮТЬ ЯК ЇЖУ І ЯК КОСМЕТИЧНИЙ ЗАСІБ

АВОКАДО ВИКОРИСТОВУЮТЬ ЯК ЇЖУ І ЯК КОСМЕТИЧНИЙ ЗАСІБ

Розкажіть, будь ласка, чим корисне авокадо. З повагою Віталій КАРАБАЧ. м. Київ.

Лист коментує кандидат біологічних наук Любов ДУДЧЕНКО.

Батьківщиною авокадо, або алігаторової груші, є Південна Америка. Плід використовують у їжу як у свіжому, так і консервованому вигляті, а також для отримання жирної олії. Олія вирізняється великим вмістом вітамінів А, В, D, К і Е. Олію авокадо широко застовують у косметології, оскільки вона за своїм складом подібна до шкіри людини, тому легко сприймається будь-яким типом шкіри. Олія авокадо показана за проблемної шкіри, опіків, поранень, втрати еластичності, сухості, запалення, у разі лущення шкіри. Використовують як складову для кремів від зморщок. Також авокадову олію застосовують у стоматології у разі запальних процесів, кровоточивості ясен тощо. Її використовують як базову олію разом з ефірними, зокрема чайною. Для догляду за сухим та нормальним волоссям готують суміш: 10 крапель олії авокадо змішують зі 100 мл шампуню. Від зморщок використовують таку суміш: до столової ложки олії авокадо додають 1-2 краплі ефірної олії лімету, або неролі, або троянди. Накладають на проблемні зони на 15-30 хв двічі на день. За целюліту застосовують жорсткий масаж із 1-2 ст. л. олії авокадо в суміші з 1-3 краплями ефірної олії лимона.