РУБРИКИ

БУРЯКОВИЙ КВАС — ПРОФІЛАКТИКА ОНКОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

БУРЯКОВИЙ КВАС — ПРОФІЛАКТИКА ОНКОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Цей напій — гарна профілактика жіночих, і не тільки, онкологічних захворювань. Також він чистить організм від шлаків. Нирки звільняються від каменів, кишечник від гнильного бродіння, судини від закупорень, а печінка від усього непотрібного. Поліпшується газообмін, окиснювальні процеси.

Народна медицина вважає квас із буряків ліпшим немедикаментозним засобом від гіпертонії. Він може слугувати як «засіб невідкладної допомоги» за гіпертонічних кризів. Прийом однієї склянки свіжого бурякового квасу протягом 20 хвилин знижує тиск. А симптоми полегшує відразу ж. Таке лікування нормалізує артеріальний тиск, причому в окремих випадках цей ефект тримається роками. Однак користь цього напою нормалізацією тиску не обмежується. Буряковий квас впливає на весь наш організм.
Квас із буряків розширює кровоносні судини, нормалізує їх ритмічне скорочення, перешкоджає закупоренню судин, очищає лімфу, травний тракт, печінку, нирки, корисний за атеросклерозу.
Цей напій найперше показаний людям, які страждають від підвищеного тиску, залізодефіцитної анемії, порушень обміну речовин. Квас із буряків — це унікальний природний загальнозміцнювальний засіб, здатний поліпшувати обмін речовин і травлення, усуває закрепи та інші проблеми з кишечником.
Враховуючи його благотворний вплив на обмін речовин, квас із буряків рекомендують людям, які страждають від ожиріння. Поєднуючи спорт, дієти й буряковий квас, можна в найкоротший термін домогтися дивовижних результатів у схудненні.
Існує два основних способи приготування бурякового квасу: бездріжджовий і дріжджовий.
Бездріжджовий спосіб, очевидно, є найдавнішим, але разом із тим і довшим: квас буде готовим через три-п’ять діб.
Інгредієнти:
— 500 г буряків
— 3 л води
— 50 г житнього хліба
— 10 г дріжджів
— 100 г цукру.
Сирі буряки ретельно помити, обчистити, нарізати тонкими скибочками й підсушити в духовці. Потім залити невеликою кількістю гарячої води (щоб вода тільки покривала буряки) й варити до готовності. Відвар злити, долити переварену воду, яка залишилася (отриманий відвар має бути приємно теплим), покласти чорний хліб, цукор, дріжджі й залишити на 1—2 доби в теплому місці для бродіння. Потім квас процідити й охолодити.
Буряки, що залишилися після тушкування, використовувати для приготування інших страв.
У разі приготування дріжджовим способом квас буде готовим через добу-дві. Щоправда, такий квас більше все-таки годиться як прохолоджувальний напій.
Інгредієнти:
— 1 буряк (великий)
— 2 л води (перевареної охолодженої чи очищеної)
— 4 ст. л. цукру
— 1 хліб житній (черства скоринка).
Обчищений буряк дрібно порізати чи подрібнити, покласти в скляну банку, залити перевареною водою, додати цукор і скоринку житнього хліба. Банку закрити марлею й залишити для бродіння на 3 доби. Після цього квас процідити, розлити в пляшки, закупорити й охолодити.

ПЕРЕДПЛАТА НА ГАЗЕТУ:

Наш сайт - це скорочена версія популярної української медичної газети "Здоров'я і Довголіття", що виходить з 2004 року і розповідає про здоровий спосіб життя, про збереження та відновлення здоров'я методами народної медицини. З кожного номера газети, що виходить по вівторках, на сайті публікується тільки один матеріал. Повну версію Ви можете отримати, передплативши газету на пошті: передплатні індекси 90247 - україномовне видання та 37627 - російськомовне видання, або передплативши електронну версію, що відповідає друкованій, на сторінці ПЕРЕДПЛАТА.