РУБРИКИ
НАШІ ЧИТАЧІ

ДАЙТЕ ДІТЯМ БДЖОЛИНИЙ ХЛІБ, ЩОБ ВОНИ НЕ ЗАХВОРІЛИ НА ГРИП

Дайте дітям бджолиний хліб, щоб вони не захворіли на грип

Бджолиним хлібом бджолярі й апітерапевти називають пергу. Це пилок рослин, який бджілки зібрали з квітів і виклали в соти. При цьому вони її утрамбовують і зверху заливають медом. Під впливом спеціальних ферментів, бактерій та дріжджових грибків, за відсутності контакту з повітрям пилок переробляється, в ньому збільшується концентрація молочної кислоти. Ця суміш консервується, твердне й перетворюється на пергу. Вона допомагає швидко поліпшити загальний стан організму після тяжких інфекційних захворювань.

Крім того, бджолиний хліб має чітку імунокоригувальну та імуностимулювальну дію. Він нормалізує склад червоної крові, має явний антивірусний та протимікробний ефект, сприяє зміцненню імунітету, бо в ньому багато лізоциму (фермент, який руйнує клітинну стінку бактерій). Це один із найліпших природних антиоксидантів. Бджолиний хлібчик потрібно розсмоктувати й не запивати водою протягом 30 хв опісля, оскільки організм засвоює пергу через слизову оболонку рота та стравоходу.

  • Пергу, - каже Олексій Пащенко, - треба вживати регулярно: від 0,5 до 2 ч. л. 1 раз на день. Вікова доза визначається в гранулах: 1 гранулка - на 1 рік життя, якщо дитині 3 роки – 3 гранулки, якщо 8 – 8 гранулок. Чайна ложка містить 8 гранул перги. Треба не зразу ковтати, а пожувати в роті до повного розчинення й аж тоді проковтнути. Бджолина перга, як правило, не зумовлює алергії, а тому її можна давати навіть однорічним дітям і навіть новонародженим. Пергу корисно вводити до раціону вагітних жінок і матерів-годувальниць.

Наявні в бджолиному хлібі корисні речовини мають високу біодоступність і засвоюються організмом майже на 100%. Його білки мають вищу біологічну цінність, ніж білки м’яса, яєць, молока, завдяки чому їх застосовують як компонент дієти для хворих, вегетаріанців та людей, що піддаються активним фізичним навантаженням. Також це хороший засіб для санування порожнини рота та всієї носоглотки.


Маззю прополісу змащуйте ніс

Так само, як щоранку ми звикли чистити зуби, треба регулярно очищати слизові оболонки носа. Бо носоглотка є входом не лише до дихальних шляхів, а й до мозку. На слизовій оболонці носа може затримуватися близько 80% вірусів, пилу, солей, бактерій і всілякого бруду, що має довкілля. Тому в періоди загострення різних епідемій санація носоглотки є обов’язковою.

Якщо слизова оболонка носа функціонує нормально, то й слизу виділяється десь із півлітра, в якому містяться всі елементи, що забезпечують нейтралізацію й знешкодження вірусів та бактерій. За недостатньої кількості слизу слизова оболонка носоглотки набухає й відкрита до інфекцій. Тож насамперед треба нормалізувати виділення слизу, а не застосовувати краплі для носа, які звужують судини й призводять до утворення щілин, через які віруси можуть проникати.

Для забезпечення дітей антивірусним ефектом і як протимікробний засіб слід 2 рази на день після промивання носових ходів фізіологічним розчином чи спеціальними розчинами, які продаються в аптеках. У крайньому разі можна приготувати фізіологічний сольовий розчин самому (1 ч. л. солі на 1 л теплої перевареної води).

Для профілактики й лікування вірусних захворювань слід змащувати носові порожнини маззю прополісу (10 г прополісу подрібнити та змішати зі 100 г вершкового масла, тримати на водяній бані 15 хв, коли трішки вихолоне, процідити, зберігати в скляній посудині в холодильнику). Таку процедуру слід проводити не тільки після вулиці, а й перед сном, щоб активувати захист організму від різних вірусів і бактерій.


Від жування забрусу виробляється міцний імунітет

Багато лізоциму в забрусі (зрізаних під час відкачування меду кришечках сотів). У період епідемій його треба жувати постійно. Віск, який від нього залишається, можна ковтати, це очищає травний тракт і сприяє гарному випорожненню. У цьому унікальному продукті міститься й молочко, й прополіс, і пилок. Тому він унікальний та незамінний у разі лікування всіх застудних захворювань та в разі запалення дихальних шляхів. Всесвітньо відомий лікар Джарвіс, наприклад, стверджував, що від жування забрусу виробляється хороший імунітет, який тримається аж до 4 років. Ось чому важливо давати жувати цей продукт дітям в осінньо-зимовий період, коли значно підвищується ризик заразитися вірусом ГРЗ. Тоді інфекційні захворювання не страшні.
Мед, який витік із забрусу, не тільки смачний, а й вважається найефективнішим лікувальним засобом, бо має високу біологічну активність. Також оптимальним у разі вірусних захворювань є липовий мед. Він чинить і потогінну дію, й заспокійливу, й дуже гарний антимікробний ефект. Такий мед рекомендується, якщо дитина вже захворіла. Його можна додавати до гарячого чаю. Звісно, температура рідини не має перевищувати 420, тоді всі корисні речовини зберігаються, а чай стає надзвичайно ароматним.

Підготувала

Тетяна Кияниченко.

ПЕРЕДПЛАТА НА ГАЗЕТУ:

Наш сайт - це скорочена версія популярної української медичної газети "Здоров'я і Довголіття". З кожного номера газети на сайті публікується тільки один матеріал. Повну версію Ви можете отримати, передплативши газету на сайті ПРЕСА, або у відділенні Укрпошти:  передплатні індекси 90247 - україномовне видання та 37627 - російськомовне видання.

Передплата електронної версії газети.