ЕФЕКТИВНИЙ СПОСІБ ОЗДОРОВЛЕННЯ ПЕЧІНКИ І СУДИН

Поділитися:
ЕФЕКТИВНИЙ СПОСІБ ОЗДОРОВЛЕННЯ ПЕЧІНКИ І СУДИН

Для очищення печінки та жовчного міхура придумано багато ефективних методик. Найпопулярнішими з них є способи із застосуванням маслинової олії та лимонного соку, а також дюбаж: промивання печінки мінеральною водою з прогріванням хворого органа грілкою. На жаль, вони підходять далеко не всім. Особливо небезпечні ці методики для хворих на жовчнокам’яну хворобу (камінь може застрягти в жовчній протоці, внаслідок чого виникне потреба хірургічного втручання).
Але, виявляється, існує неймовірно простий та абсолютно безпечний спосіб очищення печінки й жовчного міхура. До того ж він дуже дієвий.

Куркума замінить таблетки

У чому він полягає? У постійному вживанні в їжу куркуми. Ця приправа має вигляд яскраво-жовтого порошку, ніжний гіркуватий запах і смак. Продається в багатьох магазинах і на ринках. Її потрібно додавати в усі страви, які ви їсте: перші, другі, салати.
Кількість куркуми на одну порцію має не  перевищувати 0,5 г: приблизно стільки міститься на кінчику ножа. Через 3-6 місяців регулярного споживання куркуми зникає відчуття тяжкості в ділянці печінки, нудота, відчуття гіркоти в роті, язик очищається від жовтого нальоту і стає рожевим. У багатьох людей відпадає потреба в застосуванні «печінкових», знеболювальних та інших медичних препаратів.
Багато натуропатів вважають, що людям, які мають проблеми з печінкою і жовчним міхуром, куркума не просто потрібна, а життєво необхідна. З куркумою гепатобіліарна система людини почне працювати злагоджено, як «швейцарський годинник». Більш того, якщо у вас є схильність до атеросклерозу, ця пряність допоможе зменшити загрозу відкладення холестеринових бляшок у судинах.
Річ у тім, що збій у роботі печінки призводить до підвищення рівня холестерину в крові, що своєю чергою стає причиною відкладення його на стінках кровоносних судин.

Важливі відомості про куркуму

Куркума завдяки речовині куркумін, яка входить до її складу, знижує рівень шкідливого холестерину в крові, нормалізує склад жовчі, підвищує загальний імунітет і активізує обмін речовин.
Поліпшуючи стан печінки, вона не тільки очищає кров і поліпшує її циркуляцію, а й стимулює утворення еритроцитів.
Ця пряність є також чудовим натуральним антибіотиком, тому її можна використовувати як бактерицидний і антисептичний засіб. З огляду на це куркума відіграє найважливішу профілактичну роль у країнах тропічної Азії, перешкоджаючи поширенню численних кишкових інфекцій. Причому вона ніколи не призводить до дисбактеріозу, нормалізує стан кишкової флори та поліпшує травлення. Є навіть відомості про те, що куркума має антиракові й антиоксидантні властивості.
Застосування куркуми, щоправда, має два протипоказання, незважаючи на те, що цю пряність використовують у кулінарії, її не можна застосовувати в разі гепатиту та вагітності (спричиняє скорочення матки), що може спровокувати викидень....