ГОГОЛЬ-МОГОЛЬ ПІДВИЩУЄ РОЗУМОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІМУНІТЕТ

Поділитися:

Чи корисний гоголь-моголь і як його правильно приготувати? Олена Іванівна. м. Київ.

Лист коментує директор клубу «Здоров-є» лікар, фітотерапевт Борис СКАЧКО

Для гоголю-моголю яйця бажано брати перевірені: від домашніх курей, які не вирощуються разом із водоплавною птицею, котра може мати інфекцію, що не гине навіть після термічної обробки. Або взяти свіжі яйця з птахофабрики. Гоголь-моголь зазвичай готуютьі з 2 яєць. Перед приготуванням їх потрібно помити мильним розчином, потім відділити жовтки від білків, які в сирому вигляді можуть спричинити алергію. У середньому на 1 жовток беруть 2 ч.л. цукру. Жовтки з цукром збивати вінчиком чи міксером доти, доки не розчиняться крупинки цукру і вся маса не побіліє, утворивши піну, можна додати прянощі, зокрема корицю, куркуму, фенхель, і ще збивати 1-2 хв. Жир з прянощів іде по лімфатичній системі і дозовано подразнює імунну систему, сприяючи підвищенню імунітету. Гоголь-моголь через лімфатичну систему потраляє в найпотужніший за кількістю імунних клітин внутрішньогрудну лімфатичну протоку і діє конкретно на імунні клітини. Потім корисні речовини з гоголю-моголю, збагаченого прянощами, потрапляють в легені — ще один потужний імунний орган, - і підсилюють його діяльність. Ліпше вживати натще, як самостійний прийом їжі: 2 жовтки — це вже досить поживна страва. Жовток із цукром відразу потрапляє в лімфатичну систему, а оскільки він містить багато лецитину, то це корисно для печінки. Гоголь-моголь допоможе відновити сили після операції, травми, змагань з ігрових видів спорту, екзаменів тощо. У такому разі можна вживати10 разів через день. Як загальнозміцнювальний засіб ця суміш згодиться учням, студентам, науковцям, оскільки сприяє активізації мозкової діяльності. Дітям такий гоголь-моголь треба давати хоча б раз на тиждень.