ЇЖА ДЛЯ МОЗКУ

Поділитися:

Асоціація європейських учених назвала п’ять корисних речовин, життєво потрібних для активної роботи мозку на довгі роки. 1. Ненасичені жирні кислоти. Вони поліпшують мікроциркуляцію крові, допомагають підтримувати емоційну стійкість і протистояти депресії (жирні сорти риби, олії). 2. Глюциди — енергетичне пальне для мозку, сприяють концентрації уваги, підвищенню працездатності. Містяться в таких продуктах: хліб, картопля, макаронні вироби, тростинний і темний цукор. 3. Протеїни містять амінокислоти, які організм людини не в змозі синтезувати самостійно. Наявні в пісному м’ясі — яловичині і курці, а також у рисі, сої та бобових. 4. Для активної роботи мозку і стабільної психіки людині потрібні вітаміни групи В, відповідальні за пам’ять, нервову систему та її зв’язок із клітинами головного мозку. Містяться такі речовини в сирі, горіхах, висівках, горосі, гречаних та інших крупах. 5. Мінерали й мікроелементи (зокрема, магній і залізо) стимулюють активну мозкову діяльність. Містяться в зелених яблуках, болгарському перці, чорносливі, родзинках, куразі.

Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.