ЇЖТЕ РИБУ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

Поділитися:

Так звані рибні дні кілька разів на тиждень дають можливість людині отримати з їжею повноцінні білки, такі потрібні для побудови клітин організму. До того ж ці білки (як і жир риб’ячий) засвоюються легше, ніж яловичина, баранина, курятина тощо. Риба містить також жирні поліненасичені кислоти, корисні для шкіри і серцево-судинної системи. Наявність у рибі жирних кислот, зокрема омега-3, які беруть участь у синтезі вітаміну D і сприятливо діють на клітинні мембрани, зменшує ризик виникнення інфаркту. Для профілактики атеросклерозу рекомендують споживати нежирну рибу, особливо багату на йод морську (тріску, морського окуня тощо). Із жиром риби в організм людини надходять вітаміни A, D, Е. Щоб отримувати достатню кількість омега-кислот, потрібно їсти жирну рибу (наприклад, макрель або лосось) мінімум двічі на тиждень. Страви з риби (як річкової, так і морської) багаті мінеральними речовинами, мікроелементами. Наприклад, щука містить хром, який нормалізує вуглеводний обмін і корисний за цукрового діабету, та кобальт, що впливає на утворення кров’яних клітин (як залізо). Особливо корисна риба хворим на подагру і людям з порушенням обміну речовин.