Заготовлене коріння миють, очищують, сушать і подрібнюють. Склянку сировини заварюють тричі. Першого разу кип’ятять 10 хвилин і п’ють протягом трьох днів (тричі на день після іди). Удруге цю ж сировину в 3 л воли кип’ятять 15 хвилин (п’ють 3 дні). Утретє те саме коріння кип’ятять уже 20—25 хвилин (п’ють 3 дні). Далі беруть нову порцію коріння і тричі готують відвар. При цьому солі починають виходити тільки після 2—3 тижнів, сеча матиме іржавий колір. Пити потрібно доти, доки вона не стане прозорою, як вода (приблизно 1,5 місяця). Під час лікування дотримуватися рослинної дієти, не пересолювати їжу.
Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.