МОЛИТВИ ПІДВИЩУЮТЬ НАШІ ВІБРАЦІЇ

Поділитися:
МОЛИТВИ ПІДВИЩУЮТЬ НАШІ ВІБРАЦІЇ

Чи траплялося вам хоча б раз шкодувати про свої вчинки? Чи хотілося іноді змінити минуле й сказати коханому, другові, родичеві інші слова — теплі, ніжні, потрібні, які б не роз’єднали вас, а зблизили? Напевно, так. Як же зберігати спокій у щоденній суєті, не ображатися, не сваритися, не конфліктувати, розуміти один одного й підтримувати? Усьому цьому потрібно вчитися, і не сварити себе за помилки, а любити, тому що саме любов, а також прагнення стати кращим, віра в те, що ви потрібні своїм дітям, батькам, Всесвіту допомагають підвищувати наші вібрації, що дуже важливо в процесі підготовки до 2012 року. Віднайти внутрішній спокій допоможуть молитви.

Ігор ПАВЛОВЕЦЬ, кандидат геолого-мінералогічних наук, професор

ПРОСІТЬ — І БУДЕ ДАНО ВАМ»

Про чудодійну силу молитви говорять прості люди й учені, заможні й бідні. Коли нам тяжко, не можемо знайти вихід із життєвого тупика, замучили й не відступають хвороби, ми піднімаємо очі до неба, очікуючи на допомогу. Це наша душа, обплутана мирськими турботами, хоче звільнитися від них і вказує шлях до зцілення через молитву. Згадайте слова з Євангеліє: «Просіть — і буде дано вам; шукайте — і знайдете; стукайте — і відчинять вам; бо кожен, хто просить — одержує, хто шукає — знаходить, а хто стукає — відчинять йому». Мудрість і правдивість цих слів підтверджувалися безліч разів. І ви теж переконаєтеся в цьому, якщо щиро повірите, захочете змінити своє життя на краще, звернетеся по допомогу до Бога в молитві й самі почнете діяти. Яку силу має молитва, розповім на прикладі з життя Іоанна Кронштадського Чудотворця. Іоанн з дитинства жив у бідності, бачив навколо багато горя, сліз і страждання, але в серці своєму завжди ніс любов до Бога. У 6 років почав учитися грамоті, але давалася вона йому дуже складно. Він часто молився й завзято просив у Бога допомоги. І ось одного разу, після однієї з таких молитов, хлопчика немов потрясло, немов завіса спала з очей, розкрився розум, легко й радісно стало на душі, він згадав останній урок і все, що вчив. Наступного дня Іоанн почав читати набагато ліпше, добре розумів і запам’ятовував прочитане. З тих пір він став відмінно вчитися: прекрасно закінчив училище, духовну семінарію й духовну академію. 25 років Іоанн викладав Закон Божий. Пізніше в нього відкрився дар зцілення. Жити так, як Іоанн, дано лише обраним, тому що не кожний зможе смиренно приймати нестаток, страждання й відрікатися від багатьох благ. Але його приклад може надихати нас, наскільки це в наших силах, ставати кращими, світлішими, щоб нести любов і радість один одному й Всесвіту.

ВИБЕРІТЬ У СУПУТНИКИ ВІРУ, НАДІЮ, ЛЮБОВ

Не випадково головні християнські моральні якості — це віра, надія й любов. Якщо ви вірите, що зможете перебороти труднощі, то знайдете в собі сили, щоб зробити це. Надія зміцнює віру й проганяє сумніви. Любов — це прекрасне почуття, дане кожному, щоб зробити нас і світ навколо добрішим, світлішим, тому що Бог і є Любов. Коли звертаєтеся до Бога, пам’ятайте про це. Читаючи молитви, відволічіться від усіх сторонніх думок, відкрийте своє серце й нехай ваша розмова з Богом буде найщирішою. Якщо ви захочете плакати, не стримуйтеся, вам полегшає. Вранці та ввечері читайте «Отче наш», «Молитву до Пресвятої Трійці», «Молитву до Пресвятої Богородиці», «Молитву до Святого Духа» або інші, які вам ближчі до душі. Можете знайти свої слова, щоб повідати Богові про свій стан, про біль, проблеми й попросити підтримки й поради.Наприклад, можете промовляти: «Господи! Я знаю, що винний, та не знаю, де, в чому і як, але я каюся й прошу пробачення». «Прости, Господи, всі мої гріхи усвідомлені й неусвідомлені. Увійди в моє серце, воно відкрите для тебе. У ньому говори, у ньому живи, у ньому дій. Хай буде воля Твоя, а не моя. Господи! Серце своє віддаю тільки Тобі й жодна сила у світі не обірве тієї нитки, що зв’язує Тебе й мене». «Господи, зроби так, щоб у мені не було нічого, крім непорочності, істини й сили». «Господи, допоможи мені, порадь, що робити, куди йти, з ким говорити, пошли мені людей, які допоможуть знайти вихід із моєї ситуації. Господи, освіти мій розум, відкрий моє серце, всели в мою душу добро й любов, нехай ведуть мене сили світла й добра». Згодом у вашому житті обов’язково відбудуться дивні зміни. З’являться люди, які підкажуть, як розв’язати вашу проблему, просто вислухають вас і морально підтримають, обставини складуться так, що ви зможете поговорити по душах з рідними, коханими, друзями й налагодити ваші стосунки. Цей ланцюжок «випадків» ви створите самі, тому що щиро повірите, що Бог поруч, він любить нас і хоче, щоб ми  ставали кращими. Промовляйте молитви, коли вам тяжко, також  коли у вас усе добре, ви щасливі, коли вам вдалося позбутися проблем або хвороб. Вони наповнять вас і простір навколо ще більшою енергією й підвищать ваші вібрації, щоб рубіж 2012 року було пройдено легко, у гармонії із собою та світом.

Записала Людмила БЕЗВЕРХНЯ.