НАСІННЯ КАВБУЗА ВИЖЕНЕ З ОРГАНІЗМУ І СОЛІ, І ПАРАЗИТІВ

Поділитися:

Вирощую кавбузи, зайві продаю, але насіння ніхто не купує, бо дуже тверде. Напишіть, будь ласка, чи має лікувальні властивості кавбузове насіння. З повагою Ольга Степанівна. м. Бровари Київської обл.

Лист коментує автор кавбуза кандидат меднаук Анатолій ПОТОПАЛЬСЬКИЙ.

Насіння кавбуза має лікувальні властивості, як і звичайне гарбузове. Наприклад, «молочко» кавбузового насіння вживають, так само: за подагри, для виведення солей сечової кислоти з організму. Насіння кавбуза вилущують і заливають теплою водою на ніч у співвідношенні 20 г зернят на 200 мл. Вранці набухлі зернятка перемелюють, потім цю масу ретельно перемішують із водою, в якій замочували насіння. П’ють кавбузове «молочко» протягом 10-15 днів, суворо дотримуючись дієти, виключивши спиртні напої, прянощі, гострі страви тощо. Під час такого лікування насінням рекомендується приймати ванни, бо вважають, що солі виділяються через пори. Кашка з насіння кавбуза з цукром від гельмінтів. Свіже насіння гарбуза (50-100 г) почистити, потовкти і розтерти з 1 ст. л. цукру. Гарно перемішати і приймати кашку натще з водою чи молоком. Потім випити 1 ст. л. рицинової олії. Через день процедуру повторити. Для лікування достатньо 4 прийомів. Насіння кавбуза містить значну кількість цинку, дуже потрібного для нормального функціонування передміхурової залози. З лікувальною метою насіння кавбуза викладають шарами завтовшки 1-2 см і висушують протягом 5-7 днів на відкритому повітрі під дахом. Для лікування вживають до пригорщі насіння щодня. Можна приймати почищене та подрібнене насіння кавбуза по 10-30 г (1-2 ст. л.) двічі на день (вранці і ввечері) протягом одного місяця. Одночасно з цим вживати двічі на день до їди по 100 мл настоїв: подрібненого кореня кропиви дводомної (1 ст. л на 200 мл окропу) та трави вербени лікарської (2 ст. л. на 200 мл окропу).