Вітамінний салат. Подрібніть у рівних кількостях шпинат, варені яйця і печінку тріски (саме ці продукти мають підвищений вміст фолієвої кислоти, а салат — неповторний і багатий смак). Заправте маслиновою олією.
Салат «Айсберг». Салат (300—500 г) помити, злегка обсушити, порвати на шматки середнього розміру. Полити свіжовичавленим соком 1 лимона, посолити (бажано морською сіллю) за смаком, ретельно перемішати і заправити маслиновою олією.
Салат «Цезар». 150 г листкового салату, 150 г відвареної курки, 2—3 яйця, 100 г твердого сиру, 1 пучок кропу, 1 банка консервованого горошку, 2—3 ложки олії (бажано маслинової), 1 ч. л. соку лимона. Салат порвати руками, кріп дрібно порізати, курку, яйця і сир порізати на кубики, присмачити олією і лимонним соком, за смаком додати сіль і чорний мелений перець.
Салат із цвітної капусти та моркви. Цвітну капусту (1 головка) перебрати, обмити, обшпарити окропом і дрібно нарізати. Моркву (4 шт.) натерти на тертці, огірки (2 шт.) нарізати півкільцями. Усе з’єднати, посолити, заправити олією і лимонним соком, посипати зеленню.
Шпинат із яйцем. 220 г шпинату, 30 мл олії, 1 яйце, цибуля (бажано зелена), сіль за смаком, зелень. Шпинат зварити, відтиснути, змішати з цибулею, зеленню, сіллю, викласти на сковороду, залити яйцями, змішаними з зеленню, і запекти в духовці до готовності.
Шпинат із рисом. На 1 кг шпинату — 1 ст. л. олії, 0,5 склянки товчених сухарів, 3 яєць, 100 г тертого твердого або м’якого сиру, 0,5 склянки рису, 1 склянка молока. Перебрати і помити шпинат. Нарізати і тушкувати в олії до м’якості. Додати півсклянки товчених сухарів, зняти з вогню й охолодити. Додати яйця, сир. Закип’ятити в каструлі 1,5 склянки води, опустити туди невелику головку цибулі, півсклянки рису, посолити, накрити кришкою і варити на слабкому вогні до готовності рису. Змастити олією деко і викласти в нього половину шпинату. Зверху — рівним шаром рис, «накрити» шпинатом, який залишився. Залити яйцем, збитим із молоком. Підрум’янити в духовці.
Помідори, запечені зі шпинатом. 8 помідорів, 1 склянка посіченого шпинату, 6 ст. л. олії, 4 яєць, 0,5 склянки тертого сиру, 1 склянка молока. У помідорів зрізати верхівки і обережно вийняти серцевину. Шпинат припустити з олією, додати 2 яєць і сир. Помідори нафарширувати, викласти на змащену олією сковороду, додати подрібнену м’якоть помідорів, присмачити олією і запекти в духовці. Наприкінці запікання залити молоком, збитим із 2 яйцями, посолити, посипати зеленню.