Довгий час вважалося, що настій ромашки знімає запалення, заспокоює нервову систему і позбавляє безсоння. Але нещодавно було виявлено ще одну лікувальну властивість цього напою. Учені одного з університетів Уельсу і фахівці Японії дійшли висновку, що настій на основі ромашки є гарним лікувальним засобом для хворих на цукровий діабет. Цілющий напій знижує рівень цукру в крові і допомагає запобігти таким ускладненням діабету, як сліпота, гіперглікемія, захворювання нирок, погіршення роботи нервової і серцево-судинної систем. Було проведено дослідження за участю добровольців, хворих на діабет ІІ типу. Протягом 3 тижнів вони регулярно пили ромашковий чай, і в підсумку виявилося, що рівень вмісту цукру в крові у них знизився на 25%. Медики вважають, що позитивний вплив на організм можуть чинити всього 1—2 кухлики ромашкового чаю на день.
Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.