СТІЛЬНИКОВИЙ МЕД - ПРИРОДНИЙ СОРБЕНТ

Поділитися:
СТІЛЬНИКОВИЙ МЕД - ПРИРОДНИЙ СОРБЕНТ

Пасічники кажуть, що перед заклеюванням стільників восковими кришечками бджоли вносять під них найбільше біологічно активних сполук, у тому числі й з антисептичною дією. Тож мед у стільниках корисніший, ніж уже відкачаний, оскільки має більший спектр біологічних властивостей. Разом зі стільниковим воском ми отримуємо корисні жиророзчинні активні речовини, вітаміни та антибіотики. Жування меду в стільниках корисне за нежитю, запаленого горла та кашлю. Стільниковий мед разом з пергою сприяє заселенню кишківника корисними для травлення бактеріями. Крім того, віск, потрапляючи у травний тракт, діє як сорбент, зв’язуючи токсичні речовини й сприяючи їх виведенню з організму. А ще під час жування меду в стільниках відбувається очищення зубів та їх дезінфекція. Вживати стільниковий мед рекомендують шматочками розміром як чайна ложка разом із маленьким шматочком чорного хліба (аби не відчувався смак воску) чи окремо. Жують кілька разів на день після їди, протягом 10 хвилин (не менше), не запиваючи водою.

Підготувала Любов ПОЛЬОВА-САХАНДА.