АДЖИКА З ЧОРНОБРИВЦІВ ПОЛІПШИТЬ ТРАВЛЕННЯ

Поділитися:
АДЖИКА З ЧОРНОБРИВЦІВ ПОЛІПШИТЬ ТРАВЛЕННЯ

Дайте, будь ласка, на сторінках газети рецепт приготування аджики з квітів чорнобривців.
З повагою Галина Андріївна.
м. Вінниця.


Лист коментує кандидат біологічних наук Любов ДУДЧЕНКО.

Аджика з чорнобривців сприяє виділенню шлункового соку, поліпшує травлення, особливо корисно її додавати до м’ясних і жирних страв людям, схильним до повноти. Беруть квіти без зелених чашолистків. Пропоную 2 рецепти такої аджики.
№ 1: узяти 20 квіточок без обгорток, 10-20 штук гіркого перцю, 1,5 склянки волоських горіхів, склянку чищеного часнику, по 1 упаковці хмелі-сунелі та коріандру, 100 г солі. Перець і часник, квіти й горіхи тричі перемолоти, додати прянощі та сіль, перемішати. Зберігати в холодильнику.
№ 2: потрібно 15 квіточок чорнобривців, 10 штук солодкого перцю,15- 20 штук гострого перцю, 20 г коріандру, 100 г солі. Перець солодкий і гіркий, квіти кілька разів перемолоти, додати прянощі й сіль, перемішати. Зберігати в холодильнику.