АВОКАДО: ЧОМУ СЛІД УЖИВАТИ ЕКЗОТИЧНИЙ ПЛІД

Поділитися:
АВОКАДО: ЧОМУ СЛІД УЖИВАТИ ЕКЗОТИЧНИЙ ПЛІД

Авокадо володіє великою кількістю властивостей, які позитивно впливають на організм. Зокрема, введення його в раціон харчування  знижує ризик виникнення захворювань серця, судин, гіпертонії та крові. Дієтологи радять уживати цей продукт людям, які страждають від хронічних запорів, катаракти, цукрового діабету та хвороб травного тракту, які супроводжуються високим рівнем кислотності. Також авокадо корисно вживати після операцій, інфекційних захворювань, під час важких фізичних навантажень, за недокрів’я, гіпертонії, атеросклерозу, болісних місячних.
Манногептулоза, що міститься в цьому плоді, сприятливо впливає на стан нервової системи, знижуючи дратівливість, втому, сонливість, підвищуючи концентрацію та працездатність. Значний уміст вітамінів А та Е сприятливо діє на шкіру, розгладжує дрібні зморшки, зменшує розміри запалених ділянок у разі псоріазу, вугрового висипання й екземи. За рахунок антиоксидантних властивостей авокадо захищає клітини організму від впливу радикалів і сприяє омолодженню. Крім того, екзотичний плід містить вітаміни  F, В6, С, К, мідь, магній, калій, солі фолієвої кислоти.
Речовини, що містяться в авокадо, здатні знищувати деякі різновиди ракових клітин і гальмувати переродження здорових.
Щоб плід авокадо приніс користь, він повинен бути стиглим, але не надто, й без ушкоджень. Його шкірка має бути чистою, цілою, без плям і тріщин. Також він повинен піддаватися легкому надавлюванню. Якщо авокадо надто тверде – його можна покласти на 2 - 3 дні дозрівати.