БУТЕРБРОД ІЗ ЦИКОРІЄМ ДЛЯ ТИХ, ХТО НЕ МАЄ ЖОВЧНОГО МІХУРА

БУТЕРБРОД ІЗ ЦИКОРІЄМ ДЛЯ ТИХ, ХТО НЕ МАЄ ЖОВЧНОГО МІХУРА

Мені влітку видалили жовчний міхур. Прохання до цілительки Олени Світко дати рекомендації щодо оздоровлення та харчування.
З повагою Мар’яна.
м. Ковель.

Лист коментує натуропат, народна цілителька Олена СВІТКО.

Людям, яким видалено жовчний міхур, обов’язково потрібно пити відвар коренів цикорію. Для цього 1 ст. л. подрібненого кореня залити склянкою окропу, настояти 10-15 хв і пити як чай, можна з додаванням молока. Він знімає біль, поліпшує роботу печінки, на яку випадає подвійне навантаження, є чудовим імуномодулятором, помічено навіть його онкопротекторну дію.
Крім того, незамінним засобом є суміш соку чорної редьки, маслинової олії й соку лимона (по 1 ст. л.). Змішати й по 50 мл випити на ніч, лягти на грілку. Печінка може спочатку реагувати на цей засіб болем, неприємними відчуттями, тому варто цю процедуру робити під наглядом фахівця.
Суміш соків і відвар цикорію п’ють три тижні. Потім зробити перерву на два тижні.
Обов’язково треба їсти сало з хроном, це сприяє відтоку жовчі.
Людям, у яких немає жовчного міхура, а також за панкреатитів потрібно постійно підтримувати підшлункову залозу. Для цього на базарі купити жовчний курячий міхур, ковтати з теплою водою. Це роблять вранці й увечері протягом двох тижнів.
Щодо харчування, то воно має бути багате овочами, стравами з них, зокрема корисно їсти борщ. Крім того, корисно намастити вершковим масло шматочок чорного хліба й посипати його порошком з кореня цикорію. Натомість обмежити здобу, різні борошняні, крохмалисті вироби.