ЧЕРВОНА ЦИБУЛЯ - ДОПОМОГА СЕРЦЮ

Поділитися:

Червона цибуля запобігає розвитку захворювань серця. Вона має здатність виводити холестерин, який спричиняє серцеві напади та інсульти, при цьому зберігає в організмі так званий хороший холестерин, який захищає серце і судини. Цих висновків дійшли китайські вчені після експерименту з хом’яками. Тварин тримали на дієті, яка містила підвищений рівень холестерину, але при цьому їх годували червоною цибулею. Після 8 тижнів експерименту рівень «поганого» холестерину, або ліпопротеїнів низької щільності, знизився на 20%. У той же час не відбулося ні найменшого зниження рівня ліпопротеїнів високої щільності. Цибулю давно вважають дуже корисним продуктом. Вживання цибулі запобігає раку, її використовують для лікування кашлю та застуди. Учені радять частіше вживати в їжу саме червону цибулю замість білої, яка більш поширена в кулінарії.

Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.