А також омолоджує та оздоровлює організм, зміцнює нервову систему і поліпшує кровообіг. До складу халви входять елементи, які є джерелами протеїну, натрію, калію, кальцію, міді, магнію, заліза, цинку, фосфору та харчових кислот.
Насіння соняшнику та кунжуту, горішки, з яких її виготовляють, містять вітаміни А (корисний дитині для росту і зору), Е (впливає на роботу серцево-судинної системи) і групи В (поліпшують пам’ять і зміцнюють імунітет). Східні ласощі мають лише один мінус — це дуже калорійний продукт.
Якісна халва повинна бути абсолютно сухою, мати волокнисто-шарову будову і злегка кришитися.
Якщо на поверхні темний наліт, отже, термін придатності продукту закінчився. Неякісна халва містить лушпиння від насіння і горішків, якими можна поперхнутися. Хороший продукт — легкий, повітряний і швидко тане в роті.
Упаковану халву розглянути неможливо, проте вона захищена від бруду і може зберігатися набагато довше — до півроку. За наявності етикетки можна дізнатися, наскільки свіжий товар, хто виробник, і найголовніше — про склад ласощів.
Корисна халва повинна складатися тільки з натуральних інгредієнтів, без антиокиснювачів, барвників, штучних ароматизаторів і емульгаторів.
Їсти продукт із лікувальною метою можна не більш як 50 г на день. Смачного!