ГОЛОВНЕ - НЕ ВПУСТИТИ В ОРГАНІЗМ ШКІДЛИВИХ РЕЧОВИН

Поділитися:
Головне - не впустити в організм шкідливих речовин

Так вважає лікар із Вінниці, дільничний терапевт з 20-річним стажем Дмитро Наумов. На власному досвіді він переконався в однобокому підході офіційної медицини до лікування хворого, в неефективності такого лікування, яке часто супроводжується різними побічними явищами. Тоді Дмитро Власович і вирішив шукати такі методи, які б допомогли людині не просто позбутися хвороби чи вилікувати певний орган, а й оздоровили її в цілому, так би мовити, на глибинному рівні.

Його вибір зупинився на оздоровчих ідеях дослідника в галузі здоров’я академіка Бориса Болотова. Узявши за основу метод закислення та залуження, їх рівновагу, він доповнив і розвинув його своїми власними розробками. Про їх ефективність свідчать результати застосування, зокрема, й до таких тяжких хворих, яким лікарі давали жити всього кілька місяців. Одне з головних положень оздоровлення, на думку Дмитра Власовича, полягає в тому, аби не допустити потрапляння в організм шкідливих речовин.

Про середовище, найсприятливіше для клітин

Є ціла низка захворювань, з якими офіційна медицина часто не може справитися, натомість лікар Дмитро Наумов успішно позбавляє від них своїх пацієнтів. Зокрема, хворих на гастродуоденіт, неспецифічний виразковий коліт, панкреатит, холецистит, лімфогранулематоз, кардіоміопатію, анемію, дисбактеріоз, жовчнокам’яну хворобу, герпес, ГРЗ, пародонтоз, кандидамікоз кишечнику, кишково-шлункову гіпотонію, гіпертензію, пневмонію тощо. У своїй практиці Дмитро Власович користується власним багатим досвідом терапевта та оздоровчою методикою Бориса Болотова.

Особливої уваги заслуговує рефлекс Болотова-Наумова, який дає можливість позбутися хвороб травного тракту лише за допомогою правильного харчування. Болотов першим звернув увагу на те, що в людському організмі немає рецепторів, які б відрізняли кислоти від лугів. Тобто кислий смак може свідчити як про наявність кислот, так і про наявність лугів.

Працюючи дільничним терапевтом і спостерігаючи за своїми пацієнтами, Дмитро Власович помітив, що вживання консервованих (непроквашених) овочів є пусковим механізмом для запальних процесів і хронічних хвороб. Натомість звичайна сіль оздоровлюють систему травлення й організм у цілому. Наприклад, корисно покласти на язик дрібку солі, аби утворилося побільше слини, яку згодом слід ковтнути. До речі, не треба боятися, що вживання невеликої кількості солі призведе до утворення каміння чи її відкладення. Адже відкладаються лише фосфати, урати та оксалати, а та сіль, яку ми вживаємо, – розчинна і йде на потреби організму.

Як і Борис Болотов, Дмитро Наумов вважає, що рН людини має бути в межах 5-6 одиниць. Цього досягають вживанням солі до 10 г на добу, а також квашених овочів, білкової їжі тваринного походження, тобто м’яса, риби, птиці, яєць із сіллю та приправами, а також сиру, кефіру, ряжанки, різних квасів.

Фермент по Болотову відновить травний тракт

Потужним засобом, який сприяє регенерації травного тракту, епітелію та відновленню здорової мікрофлори, є квас (фермент) по Болотову.

Рецепт приготування квасу (ферменту) на чистотілі: 3 л молочної сироватки чи перевареної охолодженої води, по 1 склянці цукру й свіжої чи сухої нарізаної трави чистотілу. Закваска для розмноження культури молочнокислої бактерії: 1 ст. л. сметани (ліпше козячої).

Розчинити цукор у банці з водою. Чистотіл покласти в мішечок із марлі й за допомогою грузила опустити на дно банки. Додати сметану. Накрити банку двома-трьома шарами марлі, щоб не заводилися винні мушки. Поставити банку в затемненому місці, через 2-3 тижні квас буде готовий.

Ферменти зберігати в скляному посуді в темному прохолодному місці. Утворення однорідної плівки та осаду - продукти ферментації. Під час прийому не збовтувати, осад і плівку не вживати. Вживають ферменти від 1 ст. л. на 0,5 склянки прохолодної перевареної води до 0,3- 0,5 склянки нерозведеного ферменту за 20 -30 хв до їди. Сп’яніння після прийому є ознакою надзвичайної лікувальної дії за рахунок збільшення власних гормонів, особливо кори надниркових залоз.

Продукти бродіння на основі чистотілу й сироватки мають здатність очищати брудні носоглоткові, вушні, легеневі шляхи, травний тракт, вагіну, сечостатеві протоки тощо. Ці ферменти мають стимулювальні властивості. Якщо отриманий квас споживати протягом двох тижнів по 100 мл за півгодини до їди, то практично повністю можна відновити епітеліальну поверхню шлунка, кишечнику. Проте за деяких хвороб фермент чистотілу протипоказаний, а натомість підходить інший. Тож перед застосуванням таких квасів варто проконсультуватися з фахівцем.

Принципи здорового харчування за методиками Дмитра Наумова

Пацієнта не треба лікувати, його треба правильно харчувати, в цьому переконаний Дмитро Наумов. Дуже потрібними для нашого організму є кисломолочні продукти. Перші страви, зокрема борщі, треба готувати з квашеними овочами. Каші (особливо корисні з різних крупів), картопля також добре засвоюються, коли вживати їх із квашеними овочами.

Якщо в меню є продукти тваринного походження, гриби, борщі з квашеними овочами, то спочатку треба з’їсти м’ясо, яйця, морепродукти, рибу, сир і страви з них. А не починати трапезу з вінегретів і салатів із непроквашених овочів.

Причому під час одного прийому їжі вживають один вид м’яса й один вид жиру.

Споживаючи м’ясо, сало, яйця, рибу, жири, треба додавати гірчицю, яка стимулює розщеплення жирів, білків. Також варто віддати перевагу дріжджовим випічкам, але не свіжим.

Свіже молоко буде корисним, якщо його вживати, змішавши зі свіжозвареною картоплею (до речі, саме такою колись була улюблена страва селян), свіжими полуницями, малиною, шовковицями.

А от свіжі овочі, вінегрети бажано їсти в другій половині дня зі сметаною, а фрукти – ледь підсоленими з білим хлібом.

Позитивно впливає на травлення регулярне введення в харчовий раціон якісних консервованих чи солених грибів, в основному, опеньок і груздів.

Лікар Дмитро Наумов радить вживати продукти, зважаючи на їх корисне поєднання. Так, зокрема, добре поєднуються холодець із гірчицею; м’ясо з капустою; гуляш, риба з картоплею; птиця з яблуками; яйця в окрошках; твердий сир із хроном, а селянський (м’який) з медом чи підсолений зі сметаною та молоком; горіхи й маргарини - у випічках. Кашу зі злакових ліпше присмачувати вершковим маслом, а з кукурудзи та бобових - сиродавленою олією. Соняшникову олію добре поєднувати з квашениною, оцтовмісними продуктами. Пити лікар рекомендує чисту воду, кваси.

Через 30 хв після їди покласти на язик дрібку солі й проковтнути слину (стимулюється протираковий імунітет, нормалізується артеріальний тиск, зменшується біль).

Якщо ж людина хвора, її ослаблений організм не здатний перетравлювати жирну білкову їжу, тому продукти тваринного походження в раціоні обмежуються. Зокрема, можна приготувати таку страву: в киплячу воду зі шматочком відвареного м’яса (чи без нього) додати різноманітні крупи (до консистенції супу-юшки, кулешу), сіль, зелень за смаком. Наприкінці варіння, якщо юшка без м’яса, додати збите яйце.

Людям з ослабленим імунітетом насамперед треба налагодити роботу травного тракту. Це можна зробити за допомогою посіченої свіжої капусти, з’їдаючи по 2-3 ст. л. з невеликою кількістю сметани за годину до сніданку й обіду. Капусту натирають на тертці з середніми вічками, вичавлюють із неї сік і отримують вичавки, чи жом. Він збирає в шлунку всякий непотріб: шлаки, надмір травних соків, сприяючи відновленню клітин стінок шлунка тощо.

Людям із хворобами серця варто пам’ятати, що цей орган живиться переважно жирними кислотами. Корисною стравою для них є суміш (10:1) свіжого сала й часнику, перемелених на млинку для м’яса. Таку суміш можна їсти, намащуючи на хліб.

Серед продуктів, які в разі надмірного вживання руйнують кислотне середовище шлункая, особливо у хворих, Дмитро Власович називає ті, рH яких понад 7,0. Якщо ж усе-таки людина вирішила їх з’їсти, то робити це треба в другій половині дня. До таких, продуктів належать заморські й несезонні свіжі овочі та фрукти, варення, компоти, солодощі, халва. Також вівсянка, гречка та інші круп’яні каші на воді й молоці, горіхи, бобові, какао, кава, гарячий хліб, макарони, рослинні жири, фарбована вода (різні напої), молоко, свіже та пряжене, бездріжджове тісто.

Сюди належать також олія в консервах, особливо в рослинних, маргарин, комбіновані жири, борщі й рагу зі свіжих овочів та свіжої зелені, консервовані овочі й фрукти, які не проквашувалися, томатна паста. І, звісно, очолюють перелік шкідливих продуктів алкоголь, тютюн, наркотики.

Підготувала

Любов Польова-Саханда.