
Літо — це прекрасна можливість урізноманітити свій раціон новими стравами — смачними і корисними, які допоможуть розвантажити організм і наситити його корисними речовинами. Пропонуємо вашій увазі рецепт саме такої страви — картопляних биточків із броколі. Готуються вони швидко й легко.
Інгредієнти: 4 середні картоплини, 200 г броколі (цвітної або білоголовкової капусти), 20 г масла, 1 яйце, сіль, перець, кріп, олія для обсмажування, пригоршня панірувальних сухарів.
1. Картоплю почистити, порізати, залити киплячою водою й варити на середньому вогні до готовності. Посолити в самому кінці приготування. Злити воду, картоплю гарненько обсушити. Потовкти товкачем, додати масло, остудити й додати в пюре яйце. Добре вимішати. Тісто має бути густим.
2. На парі або у воді відварити броколі протягом 5 хвилин, порубати, посолити, посипати перчиком і додати кріп, ложку олії та все перемішати.
3. Картопляне пюре розділити на 4 частини. Змащеними олією руками сформувати кульки. У кожній кульці зробити поглиблення й вкласти туди порубану броколі. Надати кулькам форму биточків, обваляти в панірувальних сухарях і смажити на розпеченій олії до утворення хрусткої рум’яної скоринки. Подавати можна зі сметаною або молочним соусом.
Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.