КОРИСТЬ МОРКВЯНОГО СОКУ

Усім відомо, що морква — дуже корисний овоч. Але для багатьох знання про корисні властивості обмежуються її впливом на зір. Морквяний сік — справжня комора! Він є одним із основних джерел попередника жиророзчинного вітаміну А каротину, такого корисного для зору. Крім того, сік корисний і для системи травлення, серцево-судинної системи, кісток і зубів.

Чим корисний морквяний сік? Морквяний сік добре допомагає за виразок, ракових пухлин, різних очних хвороб. Однією з переваг морквяного соку є те, що він добре засвоюється. Також у ньому міститься велика кількість природних антиоксидантів. Саме тому склянка свіжовичавленого соку допоможе підбадьоритися зранку, подарувавши гарний настрій. Речовини, які містяться в моркві, допомагають запобігти сепсису, а також мають велике значення під час вагітності і годування груддю. Під час годування груддю організм особливо чутливий до різних захворювань. Тому йому потрібні додаткове харчування й догляд. У морквяному соку міститься не тільки вітамін А, але й К, B, С і D. Сира морква поліпшує якість молока, а також захищає організм матері. Усім відома підвищена активність дітей і підлітків. Саме тому їхньому організму потрібне постійне надходження вітамінів, мінералів, якими так багатий морквяний сік. Науково доведено, що вживання склянки соку на день набагато корисніше, ніж прийняття кальцію, і він у рази зменшує ризик розвитку катаракти. А той факт, що речовини, які містяться в моркві, допомагають виводити шлаки з організму — ще один доказ на користь цього продукту. До того ж великим плюсом для організму, що росте, є те, що елементи, які входять до складу морквяного соку, позитивно впливають на динаміку розвитку ендокринних залоз, у тому числі статевих. У медичній практиці навіть зафіксовано випадки, коли за допомогою морквяного соку, уживаного щодня в певних кількостях, «хворі» виліковувалися від безплідності, пов’язаної з недостатністю гонад (статевих залоз). Найдивнішим є те, що всі елементи морквяного соку містяться в оптимальному співвідношенні, що дає змогу їм доповнювати один одного. Проте варто пам’ятати, що за всіх позитивних якостей морквяного соку, ним не варто зловживати. Адже вітамін А, який міститься в моркві, є жиророзчинним. Тобто за його надмірного надходження в організм він не виводиться, а накопичується, що призводить до не дуже сприятливих наслідків.

Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.
ЧИТАЙТЕ У НОВОМУ НОМЕРІ:
№7 2019

  • Як зробити організм не вразливим до хвороб.
  • Захистіть печінку від жирового переродження.
  • Метод Бутейка проти недуг.
  • Яблучний оцет контролює холестерин.
  • Швидка допомога для органів травлення.

Щоби читати та завантажувати газету, увійдіть в систему на сторінці Кабінет передплатника.

Оформити передплату на газету "Здоров'я і Довголіття"