КОРИЦЯ ПРОТИ ГРИПУ

Поділитися:
КОРИЦЯ ПРОТИ ГРИПУ

Кориця — одна із найпопулярніших спецій на Сході. Кулінари обов’язково додають її в десерти та у страви із м’яса й овочів. Однак, крім приємного привабливого аромату, спеція має унікальні властивості для організму людини. Недарма в східній кухні корицю з давніх часів використовують не тільки як ароматичну добавку, а й як ліки від багатьох хвороб. Поєднання імбиру і кориці зміцнює імунітет і слугує профілактикою хвороб нирок. Прихильники індійської аюрведи використовують корицю як засіб для поліпшення роботи кровоносної системи. Учені навели досить цікаві факти про специфічні властивості цієї спеції: на початку ХХ ст. в Іспанії лютував страшний вірус грипу, який забрав тисячі людських життів. Однак робітники фабрики з виробництва кориці залишилися живими, більше того, не було зафіксовано жодного випадку захворювання. Кориця регулює рівень цукру в крові після кожного прийому їжі. Спеція підтримує м’язи людини в гарній формі, але при цьому прискорює обмін речовин і поглинає зайві калорії. Тобто, це дуже корисний продукт для дієтичного харчування. Медики радять додавати корицю в гарячі і холодні страви, в закуски й випічку. Особливо корисною спеція є для людей, хворих на діабет другого типу. Схуднення з корицею відбувається набагато легше. Аромат кориці поліпшує пам’ять, реакцію і настрій людини, що дуже важливо під час дієти, адже організм недоотримує калорії, тому що людина, яка худне, нерідко відчуває слабкість і втому. Не варто забувати, що кориця — це потужний протигрибковий засіб, вона пригнічує ріст мікроорганізмів і цвілі, а також убиває кишкову паличку.

Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.

передплата