КВАШЕНА КАПУСТА ХВОРОБУ НЕ ПУСТИТЬ

Поділитися:
КВАШЕНА КАПУСТА ХВОРОБУ НЕ ПУСТИТЬ

Чарівний напій — розсіл

Квашена капуста не тільки дуже смачна й здатна прикрасити будь-який пісний стіл, підвищити апетит кожного, вона ще й цілюща, тому їсти треба її побільше, ретельно розжовуючи, тоді ясна завжди будуть міцними та здоровими.
Що стосується розсолу квашеної капусти — це просто чарівний напій.
По-перше, завдяки органічним кислотам, які містяться в розсолі, він камені й пісок із жовчного міхура виводить. Поп’єш тиждень до їди по половині склянки — і посиплеться пісочок, підуть камінці. По-друге, гастрит зі зниженою кислотністю за 2—3 тижні можна без таблеток відрегулювати й на ноги стати. По-третє, діабетики взагалі не повинні зимувати без квашеної капусти: її розсіл знижує рівень цукру в крові.
У народі дуже популярним вважають такий засіб у разі хвороб печінки — коктейль з 0,5 склянки капустяного розсолу й такої ж кількості томатного соку. Напій цілюще впливає на цей орган. П’ють його 3—4 рази на день після їди протягом місяця.
Крім того, розсіл допомагає усунути похмільний синдром: склянка цього напою здатна допомогти тому, хто перебрав з вечора спиртного, знову відчути себе людиною.

Дієта для гельмінтів

Народна медицина рекомендує також приймати капустяний розсіл тим, у кого проблеми з прямою кишкою, хто страждає від геморою. Розсіл і тут службу послужить: бажано випивати його до двох склянок на день — і все налагодиться.
Дуже неприємно почувається людина, дізнавшись раптом, що в неї в організмі виявлено гельмінти, які потихеньку поживні речовини висмоктують, плодяться й розмножуються. Ці тварюки квашеної капусти на дух не переносять, за її допомогою паразитів цілком можна позбутися.
У разі лямблій у печінці рекомендується приймати по півсклянки капустяного розсолу за півгодини до їди. Якщо ж глисти виявлено в кишечнику, то посадіть їх на дієту. Посидьте на одній квашеній капусті 3—4 дні, й паразити неодмінно вийдуть подивитися, що ж сталося, де їхні м’ясо та молоко.

Капустяні маски краси

Вугри для підлітка, безсумнівно, - це велика біда, а для жінок — серйозна неприємність у будь-якому віці. Щоб позбутися цієї проблеми, треба поставитися до неї з повною серйозністю. Слід вилучити з харчування жирне, копчене, солодке. Більше вживати продуктів, багатих на клітковину, в тому числі квашену капусту, овочі, фрукти, кисломолочні продукти. Крім того, рекомендується щодня вмиватися з милом і протирати обличчя спиртом (саліциловим, камфорним тощо). Періодично робити парові ванночки, обережно чистими руками видавлювати вугри, змащувати спиртом і накладати компреси з 10-відсоткового перекису водню, щоб плями швидше розсмоктувалися. Але ще корисно робити маски з квашеної капусти. Її щільно накладають на розпарене обличчя, накривають серветкою й тримають протягом 30 хвилин.
А маски з капустяного розсолу стануть у пригоді тим, хто хоче трохи освітлити веснянки. Треба змочити в ньому серветку й накласти на обличчя. Через 10 хвилин зняти, а шкіру помити водою.
Одне слово, терміново починайте квасити капусту самі чи біжіть купувати її на базар чи в супермаркет.

Підготувала
Любов ПОЛЬОВА-САХАНДА.