ОРГАНІЧНИЙ НАТРІЙ ПІДТРИМУЄ ВОДНО-СОЛЬОВУ РІВНОВАГУ

ОРГАНІЧНИЙ НАТРІЙ ПІДТРИМУЄ ВОДНО-СОЛЬОВУ РІВНОВАГУ

Яку роль в організмі відіграє органічний натрій і в яких продуктах він міститься? З повагою Меланія Д. м. Нова Каховка.

Лист коментує кандидат біологічних наук Любов ДУДЧЕНКО.

Органічний натрій відіграє важливу роль у підтриманні водно-сольової й кислотно-лужної рівноваги в організмі. Додаткове введення його перед важкою роботою зменшує витрати рідини, а після напруженої праці сприяє її швидкому відновленню. Органічний натрій сприяє також гарній роботі печінки. Для підтримання нормального обміну речовин достатньо 2 г натрію на добу. Переважно люди використовують його з харчовою сіллю: 4-5 г натрію міститься у 12-15 г кухонної солі. Для людей розумової праці потрібно не менш як 6 г натрію на добу. Органічний натрій міститься в білій лободі, різних видах щириці (амаранті), відносно багаті натрієм часник, буряки й буряковий сік.