Зазвичай мигдалеві горішки використовую під час випікання тортів чи як ласощі до кави. А чим ще корисний мигдаль? З повагою Катерина КОЗІЙ. м. Новомиргород Кіровоградської обл.
Лист коментує натуропат народна цілителька Олена СВІТКО.
Свята Гільдегарда писала, що мигдаль дуже теплий і містить у собі вологу. Його листя, кору й сік дуже рідко застосовують в оздоровчих цілях, усю лікувальну силу ввібрали в себе плоди, точніше, ядерця. Як писала св. Гільдегарда, хто має «пусту голову», хай їсть ядра мигдалю – це йому мозок вилікує й колір обличчя дуже гарний буде. Мигдаль рекомендують вживати всім без винятку. Відомо, що він має онкопротекторні властивості, тобто не дає розвиватися раковим клітинам. Мигдаль лікує ясна, зміцнює зубну емаль. Раніше під час Великого посту готували корисне мигдалеве молоко. Гарну оздоровчу дію має суп з мигдалю. Змолоти мигдаль (100 г) на борошно. Закип’ятити 0,5 л води, і поки вона кипить, тоненькою цівкою всипати мигдалеве борошно, постійно помішуючи. Суп має бути консистенції густої сметани. Зняти з вогню, додати за смаком сіль, цукор, заправити сметаною чи сухим молоком.