Часник по праву належить до одного з найбільших див природи. Він зберігає свої корисні властивості протягом року, невеличкий зубок часнику не лише присмачить страву, а й активізує перистальтику кишечнику, спрацює як гарний противірусний засіб. Пропоную рецепт смачного й корисного, особливо людям із серцевими хворобами, підвищеним артеріальним тиском, часникового салату. Звечора розтерти 4-5 середніх зубки часнику зі 100 г тертого кореня петрушки (селери), заправити маслиновою олією, посолити. За бажання можна додати інші спеції та зелень. Вранці намастити салатом шматочок хліба й з’їсти. А тибетський лама навчив мене пити корисний напій - молоко з часником. У Тибеті вважають, що такий напій очищає тіло, оздоровлює організм і відкриває можливості для духовного удосконалення. Три середніх зубки часнику розтерти в дерев’яній ступці. Нагріти молоко до перших бульбашок, змішати з часником, додати десертну ложку меду. Настояти суміш 7 хв і пити маленькими ковтками, медитуючи на сонце і з любов’ю в серці.
Олена СВІТКО, натуропат, народна цілителька. "Здоров'я і довголіття", №37 за 2012 р.