РІЗНОКОЛЬОРОВІ ОВОЧІ - ФРУКТИ ЛІКУЮТЬ ОРГАНІЗМ

Поділитися:
РІЗНОКОЛЬОРОВІ ОВОЧІ - ФРУКТИ ЛІКУЮТЬ ОРГАНІЗМ

Аби бути здоровим, енергійним і зберегти фігуру, потрібно правильно харчуватися. Про правила харчування написано вже дуже багато. Одне з них свідчить, що слід їсти різнобарвну натуральну їжу. Ідеальним варіантом є вживання різнокольорових овочів і фруктів. Як же впливає колір овочів-фруктів на наш організм?

Помаранчевий — свідчить про те, що вони багаті на бета-каротин, із якого утворюється вітамін А. Бета-каротин захищає від виникнення і росту ракових клітин, а також запобігає серцевим захворюванням і хворобам кровоносних судин. Оскільки бета-каротин є жиророзчинним, до всіх помаранчевих овочів бажано додавати олію, можна вживати вареними і тушкованими.

Червоні плоди — містять лікопен, є ефективною профілактикою ракових захворювань, особливо передміхурової залози і матки. Лікопен знижує рівень холестерину в крові і запобігає серцево-судинним захворюванням.

Ліловий колір свідчить про високий вміст антиоксидантів — флавоноїдів, які сприяють накопиченню в клітинах вітаміну Е. Лілові плоди — це профілактика раку та серцево-судинних захворювань. Особливо корисні буряки, вони єдині з усіх овочів здатні очистити організм від радіонуклідів і важких металів. Лілові плоди ліпше вживати свіжими або запеченими в духовці

Жовті плоди теж багаті на біофлавоноїди, але трохи іншої дії. Їх корисно їсти в сирому вигляді або запеченими. Якщо натерти сиру картоплю на тертці і з’їсти, це допоможе за виразкових захворювань, а печена картопля дуже корисна для травлення і всього організму в цілому.

Зелені фрукти й овочі містять хлорофіл, який є незамінним у процесі очищення крові, печінки, лобних і носових пазух. Хлорофіл поліпшує травлення. Зелені плоди ліпше їсти свіжими або злегка обробленими.