СЕКРЕТ ДОВГОЛІТТЯ

Поділитися:
СЕКРЕТ ДОВГОЛІТТЯ

Аби жити довше і здоровіше, слід знати, що з роками не тільки сивіє волосся і з’являються зморшки. Вікові особливості позначаються і на розумовій активності, яка поступово притупляється. Чи можна призупинити цей процес? Так, можна. Про це свідчать багаторічні дослідження вчених різних країн. Один із простих «секретів» довголіття, який збереже надовго ясний розум, міститься в морепродуктах. Учені стверджують, що введення до щотижневого раціону рибної страви (досить звичайної морської риби, наприклад тунця) сприяє омолодженню процесу мислення і знижує ризик інсультів. За регулярного вживання риби в зрілому віці думки «молодшають» на 3—4 роки. А якщо врахувати, що всі проблеми, як і досягнення, починаються з голови, то прогноз досить оптимістичний для тих, хто любить рибу. Як часто її треба вживати? Два рибних дні на тиждень поліпшать показники ментального (тобто того, що стосується розуму, розумової діяльності) здоров’я. Для тих, хто, молодіючи розумом, хоче зберегти гарне тіло, їжа для розуму — в даному разі риба — повинна бути нежирною, тому що омега-3-жирні кислоти, які містяться в жирній рибі, не чинять істотного впливу на поліпшення розумового процесу.

Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.