ШКІРКА ІЗ САЛА Й ПТИЦІ - НАВАНТАЖЕННЯ ДЛЯ ПІДШЛУНКОВОЇ

ШКІРКА ІЗ САЛА Й ПТИЦІ - НАВАНТАЖЕННЯ ДЛЯ ПІДШЛУНКОВОЇ

Читав у кількох книжках, що не можна їсти шкірки з курки і свинячого сала. Чи це так? З повагою Володимир Миколайович. м. Київ.

Лист коментує спеціаліст із фітотерапії, іридодіагностики та дієтології Світлана МЕЛЬНИК.

Справді, будь-яка шкірка містить велику кількість хрящової тканини і потребує багато шлункового соку для травлення. Це своєю чергою переобтяжує підшлункову залозу, і часте споживання сирої шкірки може спричинити некроз цього органа. А після термічної обробки, коли шкірка набуде желеподібного стану (як у холодці, наприклад), вона стає придатною до вживання і легше перетравлюється. Крім того, нинішні технології передбачають для довшого зберігання обробку шкірки птиці різними хімічними речовинами, тож навіть із цих міркувань не варто її споживати. А якщо дуже хочеться, то треба ретельно вимити шкірку і тоді вже курку зварити, щоб була добре м’якою (або стушкувати). Ліпше купувати птицю на ринку, вирощену вдома, яку зазвичай нічим не обробляють після забиття.