ШИПШИНА ДЛЯ ХВОРОЇ ПЕЧІНКИ Й ЖОВЧНИХ ХОДІВ

Поділитися:
ШИПШИНА ДЛЯ ХВОРОЇ ПЕЧІНКИ Й ЖОВЧНИХ ХОДІВ

Мені видалили жовчний міхур, але постійно турбує біль у правому підребер’ї. Ставлять діагноз: «хронічний гепатит, пісок у жовчних протоках». Як це все лікувати?!
З повагою Ольга Миколаївна.
м. Херсон.

Лист коментує автор оздоровчої системи «Можливості людини в екстремальній ситуації» Юрій БАТУЛІН.

У разі видаленого жовчного міхура очищення печінки й проток є важливою процедурою, тим паче, якщо читачку турбує біль. Проте проводити очисні процедури слід дуже обережно, ліпше проконсультувавшись з лікарем-фітотерапевтом.
Можна скористатися коренем шипшини коричної. Здавна люди вважали його ефективним природним засобом для виведення піску й каменів з усіх органів (в тому числі й жовчних проток), де вони можуть утворитися. Корені найліпше заготовляти восени. Відвар коренів: 2 ст. л. подрібненої сировини залити склянкою окропу й кип’ятити 30 хв. Вжити невеликими ковтками за три рази протягом дня. Крім того, щодня випивати натще сирий яєчний жовток. Курс лікування - 2 тижні.
У цей період і деякий час опісля процедури очищення бажано, щоб меню було фруктово-овочевим, обов’язково пити трав’яні настої та відвари. Настій кукурудзяних приймочок: 3 ст. л. сировини настояти в склянці окропу до охолодження. Пити 1-2 рази на день, незалежно від прийому їжі. Відвар хвоща польового: 1 ст. л. з верхом залити 0,5 л окропу, кип’ятити на слабкому вогні 10 хв. Настояти 1 годину, пити по 1 склянці вранці й увечері через годину після їди. Для знеболення можна змішати 1 ст. л. м’яти з двома щіпками хвоща. Обі трави мають протизапальну дію, але м’ята ефективніше справляється з болем. Приймати 10 днів, зробити перерву на тиждень і знову пити 10 днів.
Хронічний гепатит – це хронічне ураження печінки запально-дистрофічного характеру. Зазвичай у хворих цей орган збільшений. Для його оздоровлення пропоную такі рекомендації: вилучити з харчового раціону жирну, смажену й солону їжу, а також теплий хліб, міцний чай, горох, крохмаль, маринади. Пити тільки очищену воду. На період оздоровлення варто перейти на роздільне харчування . Вилучити токсичні ліки, зробити потрібні аналізи крові, обстежити печінку, в тому числі на холестерин. Очистити кишечник, поголодувати на соках 2-3 доби.
Найбільш ефективним способом оздоровлення печінки є очищення її проток і жовчних шляхів від холестерину та шлаків. У разі будь-якого захворювання печінки можна використовувати маслинову олію, буряки, морквяний сік, лимони, грейпфрути. Із трав – безсмертник, деревій, грицики, календулу, чистотіл, шавлію, листя кульбаби. Настій деревію: 1 ст. л. сухої трави заварити 150 мл окропу, настояти годину. Пити протягом дня ковтками за 15-20 хв до їди. Розсіл капусти: підігрітий розсіл квашеної капусти пити 3-4 рази на день по 0,5 склянки за 30 хв до їди. Корисно пити суміш свіжого соку червоних буряків і моркви (1:1) кілька разів на день по 1 ст. л. Причому, буряковий сік потрібно попередньо витримати 1-2 години.
Важливо також берегти печінку від механічних ушкоджень. Причому, запалення печінки (загострення хвороби) можна спровокувати, якщо проїхатися бруківкою, провести ніч на жорсткій постелі чи просто посидіти, нахилившись вправо чи вперед.