СУП ВІД МІГРЕНІ

Про те, що їжа не тільки насичує організм, а й лікує, казали ще такі корифеї медицини, як Гіппократ, Авіценна й інші. І справді деякі страви визнано дієвими ліками в лікуванні та профілактиці тих або тих хвороб. Наприклад, український холодець радять регулярно вживати тим, у кого проблеми із суглобами, хребтом, зв’язками, сухожиллями. Наш традиційний напій — буряковий квас, нормалізує стан кишечнику. А цибулевий суп натуропата Бройса допомагає в боротьбі з раком. Китайська народна медицина радить людям, які страждають від мігрені, їсти рибний суп. Інгредієнти: 750 г свіжої річкової риби (короп, окунь чи інша), 20 горошин білого перцю, 2 ст. л. винного оцту. Спосіб приготування: горошини перцю кип’ятити в 1,5 л води протягом двох годин, після чого треба їх вийняти. В отриманий киплячий відвар (об’єм води повинен зменшитися приблизно до 1 л) покласти почищену рибу, промиту й обсмажену без олії з обох сторін на гарно розігрітій сковорідці. Потім відразу ж додати оцет і посолити суп. Після цього потрібно варити під кришкою ще 30 хв і дати супу настоятися. Якщо вживати такий суп двічі на тиждень, стверджують китайці, напади мігрені минуться.

Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.