ЦІЛЮЩА ДИВО-ЯГОДА ГАРБУЗ

Поділитися:
ЦІЛЮЩА ДИВО-ЯГОДА ГАРБУЗ

Скористайтеся її оздоровчою силою прямо сьогодні. Гарбуз сирий та страви з нього корисні за багатьох захворювань, зокрема печінки, нирок, сечокам’яної хвороби. Гарбузові страви рекомендують для харчування дітям і діабетикам, у разі порушення обміну речовин, загального виснаження. Вони помічні за аденоми простати, від закрепів, хворобах травного тракту. І головне, ця диво-ягода є під рукою майже весь рік.

Салат з гарбуза і буряку Сирий гарбуз (ліпше солодких сортів) та червоний буряк натерти на тертку із середніми вічками, додати потерті на тертці з великими вічками яблуко та потертий на малій тертці хрін. На 200 г гарбуза беруть 200 г яблук, 100 г буряку, 20 г хрону. Сіль, цукор і сік лимона чи яблучний оцет (6%) додають за смаком. Полити нерафінованою соняшниковою чи іншою олією. Перемішати, викласти в салатник, притрусивши зверху 2 ст. л. мелених волоських горіхів

Гарбузовий десерт Порізані гарбуз (без шкірки) і яблука тушкувати до готовності в невеликій кількості води. Зварити густу манну кашу і додати до гарбуза з яблуком, покласти масло і перемішати. Після охолодження змішати все, посолити, додати за смаком меду, сметану, ванільний цукор, промиті родзинки і збити міксером до однорідної пухкої маси. Викласти у вазочки для варення, зверху посипати кунжутним насінням. На 200 гарбуза потрібно 200 г яблук, 3 ст. л. манних крупів, 1 склянка молока, ложка масла, по 2 ст. л. родзинок та сметани, 2-3 ст.л. кунжутного насіння, пачка ванільного цукру, сіль, мед за смаком.