ЖИВОМУ ОРГАНІЗМОВІ - ЖИВЕ ХАРЧУВАННЯ

ЖИВОМУ ОРГАНІЗМОВІ - ЖИВЕ ХАРЧУВАННЯ

або Пробудження у Новий Світ

Нещодавно в Домі Кіно, що на вулиці Саксаганського в Києві, відбулася одинадцята постійно діюча науково-практична конференція «Буття українців» під егідою благодійного фонду Юрія Миролюбова, присвячена оздоровленню людського організму через споживання природної живої їжі. Зокрема, на ній було розглянуто вчення німецького натуропата Арнольда Ерета, котрий розробив технологію оздоровлення людини за допомогою повного очищення організму та подальшої безслизової дієти. Доповідачі ділилися своїми знаннями й досвідом зі здорового харчування та застосування зцілювальної системи Арнольда Ерета, яку вони випробували на собі і не тільки (нижче подаються витяги із їхніх доповідей). Крім того, учасникам конференції було запропоновано кілька оздоровчих духовних практик, які вони з ентузіазмом застосували відразу на цьому заході.

ЖИВУ ЇЖУ – ЛЮДИНІ!

Про те, чим же відрізняється жива (сира) їжа від термічно обробленої та чому вона має переважати в нашому харчуванні, а й то й узагалі замінити термічну, детально розповів Олександр Філатович, директор медичного центру «Живе слово». «Завдяки чому відбувається травлення харчового продукту? Усе живе містить особливі білкові речовини, які називають ензимами, або ферментами. Кількість таких ферментів у живому організмі може сягати кількох тисяч. Саме ферменти розкладають фізичну плоть рослини або тварини на найпростіші органічні та неорганічні сполуки. Це наукове відкриття здійснив академік Російської академії наук А.М. Уголєв. Він провів кілька експериментів. Зокрема, узяв дві ємності зі шлунковим соком і в одну з них поклав сиру картоплину, а в іншу – варену. Протягом 1-1,5 години сира картопля повністю розчинилася. В іншій же ємності, де була варена, за цей термін ніяких змін не відбулося. Подібний експеримент було також проведено з гречаними, рисовими, пшоняними крупами і навіть із жабами. У всіх випадках рослини і тварини, які пройшли термічну обробку за температури понад 43 градуси за Цельсієм, у шлунковому соку перетравлювалися дуже повільно. І навпаки – термічно не оброблені рослини й тварини розчинялися дуже швидко. Виникає запитання: чому їжа, яка пройшла попередню термічну обробку, в шлунковому соку розчиняється, іншими словами – перетравлюється, в 5-6 разів довше, ніж сира? А річ у тім, що після термічної обробки (вище 43 С) будь-якої рослини або тварини руйнуються ферменти, які зазвичай під час взаємодії із травним трактом розщеплюють клітини до найпростіших елементів (органічних та неорганічних сполук). Звідси вже можна зробити відповідні висновки про користь живої їжі. А що відбувається далі з термічною їжею в травному тракті людини? Неперетравлена їжа зі шлунка транзитом проходить дванадцятипалу кишку, далі потрапляє в тонку та товсту кишки. Для того щоб її перетравити, організм витрачає величезні зусилля – свої ферменти, свою енергію, що виснажує його. До того ж можна додати ще й такий факт. Учені встановили, що в більшості людей віком понад 40 років 44-50% клітин фізичної плоті вражені паразитами. Паразити ж харчуються лише мертвою, іншими словами, термічно обробленою їжею! Для паразитів жива їжа – це отрута! Тож що потрібно зробити, аби позбутися паразитів? Їсти живу їжу! Сирі овочі та фрукти!» Насамкінець своєї промови Олександр Володимирович поділився і своїм досвідом з використання природного фруктово-овочевого харчування. «Таке харчування в оздоровчих цілях із 2012 року я використав у 183 людей, які зверталися по медичну допомогу в наш центр. Люди протягом лікувального періоду вживали лише сирі овочі та фрукти. Як наслідок, у них поліпшилося травлення, підвищилася фізична та психоемоційна витривалість. У більшості спостерігалася стабілізація артеріального тиску. У людей з ожирінням відбувалася втрата маси тіла – у декого протягом місяця до 12-15 кг. У багатьох хворих із серцевою аритмією стабілізувався серцевий ритм. Відбулося самоочищення товстої кишки, зморщування та відпадання поліпів. У людей із хронічними запальними процесами верхніх дихальних шляхів (назофарингіт, ларинготрахеїти) йшло надзвичайно активне очищення у вигляді виділення мокротиння з дихальних шляхів та загальне поліпшення функціонування легень».

ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ ПРИ ЗДОРОВИХ ДУМКАХ

Віктор Бабій, лікар-психоаналітик, у своїй доповіді наголосив на такому важливому питанні, як здорове мислення. Адже «якщо ви хочете споживати й перетравлювати здорову їжу і напої, потрібно, щоб ваші серце й душа відчували внутрішню гармонію з тими продуктами, які ви в дану хвилину вводите у свій організм… На стан нашого фізичного здоров’я впливають значною мірою думки, почуття, слова, вчинки, а не якість їжі. Найліпша природна їжа обернеться в організмі споживача отрутою, якщо її готувати, споживати та перетравлювати в агресивній атмосфері, без любові, з негативними думками та образами...» Наступна складова, на якій зупинився Віктор Валентинович, – особисті ритми, ритми природи й небесних світил. «Наші пращури завжди харчувалися згідно з ритмами природи і впливом небесних світил та знаків Зодіаку. Наприклад, коли Місяць перебуває в знаку Тельця, Діви або Козерога – добре харчуватися коренеплодами й солоною їжею. Проте варто враховувати й індивідуальні ритми. Ще одне питання, яке потрібно постійно брати до уваги, - це сумісність продуктів і першочерговість споживання. Наприклад, несумісні між собою такі продукти: петрушка з пекінською капустою, капуста з цибулею, буряки з помідорами, боби з цибулею. Ще одна цікава деталь: людям потрібно споживати ті продукти, які вирощені на території їх проживання. Оскільки вони містять у собі всі захисні й харчові елементи, які потрібні цим людям, але за умови, що продукти не дуже «скалічені» хімією. Заморські ж продукти найбільше знижують імунітет, особливо в дітей, тому що не збігаються з вібраціями клітин людей, які проживають далеко від місця вирощування. Наприклад, коли завезли картоплю в Європу, багато людей померло через низький імунітет, бо цей продукт їм не підходив за вібраціями… І останнє – споживання води. Багато хто на цьому здобув певні хвороби, користуючись неперевіреною інформацією, що потрібно пити побільше води, до 3-4 л на добу. Але вода – це продукт, який охолоджує організм. Як наслідок, організм витрачає значно більше енергії на нейтралізацію холоду. Залежно від конституції (за тибецькою медициною, існують такі види конституції людини: «Слиз», «Вітер» та «Жовч») і професії, взимку слід споживати від 0,7 до 1,2 л чистої води на добу, влітку 1,2-1,7 л, з урахуванням іншої рідкої їжі, овочів і фруктів. Це приблизна норма. Людям конституції «Жовч» потрібно більше пити холодної води, бо це остуджує їхню гарячу кров. А повнотілим флегматикам типу «Слиз» і щуплим «Вітрам», які постійно бояться холоду - йде на шкоду холодна вода та надмірне її споживання. Отже, проблема харчування лежить у самій людині. Якщо ви дослухаєтеся до свого серця, з любов’ю готуватимете страви й розумітимете, чи потрібна вам зараз ця їжа для енергетичного поповнення організму, чи тільки для хизування перед друзями, то позитивно вплинете на ваше здоров’я й щасливе життя.

ЛЮДИНА МАЄ КЕРУВАТИ ТІЛОМ, А НЕ НАВПАКИ…

Анатолій Кондратьєв, директор підприємства «Прогресивні технології», дослідник української духовності, доктор філософії, розповів про свій досвід вегетаріанства та духовного розвитку. Крім того, він наголосив, що ставити перед собою лише мету виживання – не досить, треба обов’язково в духовному розвитку рухатися вперед. Оскільки, безперечно, тіло має бути здоровим, але не воно має керувати людиною, а людина повинна керувати ним. «Особисто я в 40 років відчув, що старію, і це мене злякало. Тому я почав шукати якийсь вихід. Я був в Ізраїлі, їздив в Індію, багато чого вивчав та досліджував і дійшов висновку, що всі знання утаємничено всередині нас, просто їх потрібно пізнати. А для того, щоб відкрити їх у собі, існують різноманітні духовні практики». Анатолій Ілліч запропонував для жінок оздоровчу практику, яка називається «молодильне яблучко». Сісти, розслабитися, уявити перед собою на тарілочці три яблука, найяскравіше з них уявно покласти на низ живота (на ділянку матки). Уявляти при цьому, як яблуко проникає в тіло, в середину матки, стає ще яскравішим, починає випромінює світло, яке наповнює собою весь орган. Така щоденна вранішня практика запобігає й позбавляє від усіх проблем з репродуктивною системою.

НАЙГІРША ЗВИЧКА – ЩЕДРИЙ СНІДАНОК

Анатолія Висоту, кандидата хімічних наук, дослідника українського звичаю, попрохали перекласти книгу Арнольда Ерете «Безслизова дієта» з російської на українську мову ще в лютому 2012 р. Він узявся за цю роботу. Проте історія життя Ерета та його оздоровча методика настільки вразили його, що Анатолій Михайлович вирішив випробувати її на собі. Як це вплинуло на його життя й здоров’я, а також про Арнольда Ерета він розповів на цій конференції. «Арнольд Ерет народився в кінці ХІХ сторіччя в Німеччині в заможній родині фермерів. Навчався в Університеті медицини, фізіології та хімії. Тим часом помер його батько від туберкульозу нирок, а потім і брат. Сам Арнольд тяжко захворів на запалення нирок зі сухотною тенденцією. Присуд лікарів: невиліковний хворий. Тоді він вдався до нетрадиційних методів лікування. Але ні натуропати, ні вегетаріанство, ні що інше йому не зарадило. Маючи аналітичний розум та велику працелюбність і ретельність, як риси характеру, Ерет здогадався, що причиною його хвороби є неправильна їжа, яка перетравлюється не повністю, а частина її у вигляді клейкого слизу забиває всі капіляри тіла. За десять років спостережень і дослідів він встановив, що основним постачальником слизу є крохмалисті продукти, такі, як картопля і всі злакові. Споживаючи фрукти й некрохмалисті зеленолисті овочі та періодично голодуючи, Ерет відновив своє здоров’я. Потім він заснував у Швейцарії, а надалі і в Америці в Каліфорнії санаторії, де вилікував своєю «безслизовою дієтою» кілька тисяч страждальців від найрізноманітніших хвороб. Його лікуванню піддалися туберкульоз, запалення легень, нирок, органів травлення, навіть сифіліс і заїкання та інші захворювання. Тепер розповім трохи про себе. Ще в березні цього року я мав надмірну масу тіла – 104 кг і тиск – 160/120. Я думав, що моє життя підходить до свого кінця, а мені ж лише 66 років. Але, прочитавши працю Ерета, зрозумів – він має рацію: відходи в тілі – це є основа всіх хвороб. І те, що накопичувалося роками, повинне вимиватися поступово, а для цього треба докласти зусилля самій людині. З чого я почав, то це дослухався до слів Ерета, який казав: «Найгірша і безумовно найнездоровіша звичка – щедрий сніданок,.. багато легких хвороб можуть бути вилікувані самою лише відмовою від нього». Річ у тім, що коли шлунок не має в собі їжі, то організм починає самоочищуватися. Щедрий сніданок перериває цей процес. А інколи цей процес узагалі не починається, тому що щедра та пізня вечеря й до ранку не перетравиться. Тож шлунок не те що не встигає самоочищуватися, він навіть не поспіває звільнятися від їжі, а в нього вкидають уже нову порцію. Тому сніданок потрібно пропускати, якщо вже дуже хочеться їсти, можна попити води. Обід має відбутися о 10-11-й годині. Дотримуючись такого режиму харчування, за місяць я позбувся 6 кілограмів. Ще через 2 моя маса тіла знизилася до 87 кілограмів, зауважте: це зі 104. Тому тут треба наважитися (й не колись, а зараз!) починати зцілювати й оживляти своє тіло. Проте всяке лікування має початися зі зміни світогляду людини. Я виробив для себе й пропоную іншим поведінковим мінімум, який наближає до нового способу життя: - полюби себе, починаючи ранок усмішкою; - не лихослов, адже думка, оформлена словом, утілюється; - правильно вітайся з людьми, бажаючи їм «доброго здоров’я», «доброго ранку» чи «доброго дня»; - не оскверняй Землю, яка є живою, кожну завдану їй рану загоюй ласкою; - визнач для себе шкідливі звички та надмірності й позбудься їх; - усвідомивши неправедність свого життя, попроси пробачення у всіх, кому завдав якоїсь шкоди; - прости всіх людей, хто колись завинив тобі; - при нагоді походи босоніж по травичці, а тоді полеж на землі, подумки об’єднуючи Собою Землю з Небесами. Узимку походи босоніж по снігу; - сприяй усьому Живому на Землі. Виконуючи це, ми стаєш прозорим для Системи, і вона вже не зможе нам дуже нашкодити… Ця книга Арнольда Ерета може стати настільною для кожної української родини, як і «Родова Книга». На наших очах формується новітня нація з Новим Світоглядом і Новим способом життя. Р. S. У найближчих номерах газети читайте інтерв’ю з людьми, які мають надзвичайно цікавий досвід харчування живою їжею.

Підготувала Алла ГРІШИЛО.