ОВОЧ-УНІВЕРСАЛ Квасоля, як харчовий продукт, універсальна. Її білкові речовини за хімічним складом та біологічною цінністю подібні до білків тваринн...
Вирощую скорцонеру і батат. Чим корисні ці рослини? З повагою ваша постійна читачка Софія Василенко. Черкаська обл. Лист коментує кандидат біологічни...
Гранат є незамінним за втрати крові, й у цьому його найголовніша користь. Часто виникають питання й суперечки щодо того, як правильно його їсти: з кіст...
Виявляється, окрім незвичного смаку, вони також мають чудові корисні властивості. Маслини, або оливки, є гарним джерелом багатьох потрібних нашому ор...
Цікавинки про улюблену більшістю траву Мова йде про банан. Ви здивовані, що це трава? Хоча банан за виглядом і нагадує дерево, насправді це багаторічн...
Тим, хто любить перловку, брак вітамінів не загрожує: у перлових крупах міститься практично весь потрібний набір корисних речовин. Є в них і вітаміни г...
Столичний дієтолог Владислав Карпенко радить у холодну пору року з’їдати 1—2 шматочки сала щодня. Переконує, що цей продукт підвищує імунітет, додає ...
На базарі з’явилася зелена редька. Які корисні властивості цього коренеплоду? Ніна Григорівна. м. Київ. Лист коментує кандидат біологічних наук Любо...
Вирощуємо чайний гриб. Хотілося б знати про його корисні властивості. З повагою родина КоваленкІв. Сумська обл. Лист коментує кандидат біологічних н...
Селера і пастернак відносяться до групи білих коренів. У наші дні їх чомусь зовсім незаслужено обійшли увагою і рідко вирощують на присадибних ділянк...
З’ясувалося, що молочні жири можуть чинити оздоровлювальний вплив на роботу організму людини. Шведські вчені визначили, кому обов’язково потрібно в...
Протягом тисячоліть шанують гарбуз у багатьох країнах. У давніх піснях він є символом господаря, голови роду. ...
Про лікувальні властивості буряків знали ще стародавні лікарі, вони застосовували їх за різних недуг і готували на їх основі ліки. До складу буряків в...
Морква — дуже корисний для організму овоч. Корисні й лікувальні властивості пояснюються її багатим складом: містить вітаміни групи В, РР, С, Е, К, білки...
У Стародавній Греції під час святкувань, присвячених богу Аполлону, греки приносили до вівтаря головні, на їхню думку, овочі — редьку, буряк і моркву. ...
Дослідники виявили, що цей фрукт володіє широким спектром оздоровчого ефекту на організм. Він зміцнює імунну і кровоносну систему, активізує обмін ре...
Кожному віку — своє меню! Щоб не отримати букет захворювань, слід звернути увагу на певні продукти. Це допоможе захиститися від остеопорозу, серцевих ...
Учені Массачусетського університету експериментували з різними екстрактами, аби мати змогу боротися з бактерією Vibrio parahaemolyticus — мікроорганізмом, як...
Морквяне варення. Цей делікатес радять уживати тим, у кого слабкі нирки й проблемний хребет. Морквяне варення допомагає відрегулювати сольовий балан...
Учені назвали баклажан овочем довголіття за його здатність протистояти захворюванням травного тракту, серцево-судинним захворюванням, подагрі...
А також полікуйтеся ароматними й солодкими ягодами винограду Природа — це найбагатша аптека. І ліки в ній не шкідливі, а корисні. ...
Пхалі з кропиви 500 г молодої кропиви, 3 ст. л. топленого масла, 3 цибулини, кріп, 2 яєць, сіль. Кропиву відварити в підсоленій воді. До підсмаженої цибулі д...
Про що ми думаємо, коли сідаємо за стіл, щоб поїсти? Найчастіше ні про що, просто хочеться прийняти потрібну порцію їжі, щоб підтримати сили організму й...
Багатьом читачам відомо про цілющі властивості волоських горіхів. Однак мало хто знає про те, що справді унікальними лікувальними властивостями воло...