Для підтримання здоров’я як жінці, так і чоловікові потрібне правильне харчування. Проте їхній щоденний раціон повинен відрізнятися. Так, у раціон с...
Американські лікарі, схоже, знайшли спосіб зробити шкідливу їжу не такою вже шкідливою, принаймні для вашої фігури. Причому мова йде не про диво-табле...
Хотілося дізнатися, чим корисне насіння кавуна. З повагою Арсен. м. Херсон. Лист коментує кандидат біологічних наук Любов ДУДЧЕНКО. Насіння кавуна за ...
Останнім часом медики наполегливо попереджають про шкоду багатьох сучасних сортів пива, під час виготовлення яких виробники використовують консерв...
Здавна капусту використовували за різних хвороб, як одні з найбільш помічних і безпечних природних ліків, переважно у вигляді компресів. Підстрибнув...
Корисна й незамінна аскорбінова кислота! Вітамін С, або аскорбінова кислота, бере участь у численних процесах людського організму. Саме цей вітамін а...
Хоч як дивно, але з усіх овочів коренеплоди вважаються найбільш корисними. Усі їхні поживні речовини в міру росту рослини накопичуються саме в прихованих під землею частинах. Лікувальні властивості коренеплодів використовують у народній медицині....
Гомасіо — це суха приправа, яку використовують у східній кухні для поліпшення смаку різних страв. Вона набуває популярності й у європейських країнах,...
Головне завдання під час приготування їжі — зберегти вітаміни під час кулінарної обробки, тож, вибираючи вид обробки, слід надавати перевагу тому, як...
Серце завдяки кровотоку забезпечує організм поживними речовинами і киснем — кожен орган і кожну клітинку. Коли зупиняється серце, зупиняється саме ж...
У 40% дорослих (а в деяких регіонах — у 90—95%) молочний цукор — лактоза, не засвоюється, навіть кілька ковтків молока спричиняють газоутворення, а інколи...
Хотілося б на сторінках газети прочитати про лікувальні властивості такої ягоди, як морошка. ...
Літо — це прекрасна можливість урізноманітити свій раціон новими стравами — смачними і корисними, які допоможуть розвантажити організм і наситити й...
КОМУ КОРИСНІ ОГІРКИ Хоча огірок за вмістом програє помідорам чи капусті, проте в ньому багато мінеральних солей (фосфор, кальцій, магній, залізо) і мі...
Аби бути здоровим, енергійним і зберегти фігуру, потрібно правильно харчуватися. Про правила харчування написано вже дуже багато. Одне з них свідчить,...
Починаючи вже з травня і до пізньої осені, ми намагаємося наситити свій організм різними вітамінами та мікроелементами, отримуючи найчастіше їх із яг...
Із настанням спекотного літа організм людини починає перебудовуватися, обмін речовин змінюється і потреба в рідині зростає. Більшість п’є звичайну ...
Зберегти молодість і уникнути багатьох захворювань вам допоможуть продукти, що містять антиоксиданти. ...
Жито є національною українською культурою, що з давніх-давен забезпечувала повноцінне харчування нашим пращурам....
Таку «сором’язливу» юшку може приготувати кожен з нас, зваривши рибу, яку недобросовісні виробники нашпигували барвниками....
Ми не замислюємося над тим, що їжа — це білки, жири, вуглеводи, вітаміни, клітковина, вода і мінеральні речовини — мікро- та макроелементи. Проте правил...
Вітамінний салат. Подрібніть у рівних кількостях шпинат, варені яйця і печінку тріски....
Зі слів господарів цих домашніх чотириногих улюбленців, жодна кицька, яка себе поважає, не їстиме неякісного сиру, легко відрізнивши справжній від пі...
Зелений чай. Знижує ризик виникнення остеопорозу, раку, серцево-судинних захворювань. У зеленому чаї міститься багато флавоноїдів, поліфенолів та ант...