ІНЖИР ПОМІЧНИЙ ВІД КАШЛЮ, А ФІСТАШКИ - ЗА АНЕМІЇ

Напишіть про корисні властивості інжиру та фісташок. Чи не шкідливі фісташки із сіллю? З повагою Степан О. м. Ватутіне Черкаської обл. Лист коментує ...

КАВУ З ЖОЛУДІВ ПИЙТЕ ДЛЯ ШЛУНКА

Бабуся розповідала, що колись використовували в їжу жолуді. Чи справді корисні вони? ...

УКРАЇНСЬКЕ САЛО ЗАВЖДИ В МОДІ...

Сало часто називають українським національним продуктом, який полюбляємо не лише ми, а й наші гості. Отож, повертаючись у свій закордон, вони у валізах...

У КУРЯЧИХ ЯЙЦЯХ МІСТЯТЬСЯ НАЙЦІННІШІ ДЛЯ ОРГАНІЗМУ БІЛКИ

Розкажіть, будь ласка, чи не шкідливо вживати курячі яйця, адже вони містять багато холестерину. Катерина Олександрівна. с. Черняхів Київської обл. ...

НАСІННЯ ПАСТЕРНАКУ НОРМАЛІЗУЄ ОБМІННІ ПРОЦЕСИ

Колись прочитала, що дуже корисно заварювати і пити мелене насіння пастернаку. Напишіть, будь ласка, за яких недуг воно помічне ...

НАСІННЯ АМАРАНТУ СМАЧНЕ ЯК СТРАВА Й КОРИСНЕ ЯК ЛІКИ

Чи правда, що амарант, який ми називаємо щирицею, має лікувальні властивості? Олексій Бобчук. Хмельницька обл. Лист коментує кандидат біологічних н...

"ЖИВА" АДЖИКА ЗБЕРІГАЄ ВСІ ВІТАМІНИ

Цінність цієї приправи в тому, що інгредієнти для неї беруть у сирому вигляді і вони зберігають майже всі свої корисні властивості, в тому числі й біль...

ЧАЙНИЙ ГРИБ КОРИСНИЙ ДЛЯ ОРГАНІВ ТРАВЛЕННЯ

Мені дали чайний гриб. Чула, що гриб корисний для органів травлення, зокрема печінки. Як правильно готувати настій чайного гриба і як його вживати? З п...

ЯКІСНА ОЛІЯ НЕ ГІРЧИТЬ

В аптеці купив пляшечку лляної олії (250 мл). Термін придатності - до кінця 2012 року, але вона вже гірка на смак. То чи можна таку олію споживати? ...

СТРАВИ ІЗ "ЗІРКОВОГО" ЗІЛЛЯ

Ранньої весни на городах, у садах, поблизу будинків одним із перших зацвітає дрібним білим цвітом кучерявий зірочник середній (звездчатка — рос.), яки...

ЧОМУ ІМБИР ЗАВОЮВАВ ПОПУЛЯРНІСТЬ В УКРАЇНІ

Цю рослину справедливо називають «універсальними ліками» ...

НЕ ВСЕ КОРИСНЕ, ЩО ХЛІБОМ ЗВЕТЬСЯ

Українців по праву вважають нацією хліборобів, але ми є й нацією чи не найбільших хлібоїдів. Справді, хліб - це один з основних продуктів на нашому стол...

ШІСТЬ СМАКІВ ЗДОРОВ'Я

Спеції та прянощі допоможуть перетворити повсякденні страви на «цілющі ліки» За смаковими характеристиками нашу їжу умовно можна поділити на 6 кате...

НАСІННЯ КАВБУЗА ВИЖЕНЕ З ОРГАНІЗМУ І СОЛІ, І ПАРАЗИТІВ

Вирощую кавбузи, зайві продаю, але насіння ніхто не купує, бо дуже тверде. Напишіть, будь ласка, чи має лікувальні властивості кавбузове насіння. З пов...

ГОГОЛЬ-МОГОЛЬ ПІДВИЩУЄ РОЗУМОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІМУНІТЕТ

Чи корисний гоголь-моголь і як його правильно приготувати? Олена Іванівна. м. Київ. Лист коментує директор клубу «Здоров-є» лікар, фітотерапевт Бори...

КОРИСНІ ДОМАШНІ СУХАРИКИ

Діти, втім як і дорослі, із задоволенням купують і вживають сухарики, які зараз можна придбати в кожному кіоску. Їх продають порізаними на дрібні кубик...

ХАЛВА ЗМІЦНЮЄ СЕРЦЕ

А також омолоджує та оздоровлює організм, зміцнює нервову систему і поліпшує кровообіг. До складу халви входять елементи, які є джерелами протеїну, на...

ЗВИЧАЙНА СІЛЬ ЗГОДИТЬСЯ В БАГАТЬОХ ЖИТТЄВИХ СИТУАЦІЯХ

Сіллю землі назвав Ісус Христос своїх учнів. Сіллю землі нині називають кращих представників науки, мистецтва, культури тощо. Сіль — речовина...

РОЗУМОВІ ЗДІБНОСТІ

Людина може підвищити свої розумові здібності завдяки звичайним ягодам і продуктам харчування. Учені дійшли висновку, що продукти, корисні для серця,...

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЦИБУЛЕВИЙ СУП БРОЙСА

Надрукуйте, будь ласка, рецепт цибулевого супу за Бройсом, про який ішлося в «ЗіД» № 6, 2012 рік. З повагою Віталій Мостовик. с. Білки Закарпатської обл. ...

ОСЕЛЕДЦЕВЕ ЛІКУВАННЯ

Голландські вчені впевнені: у звичайному оселедці є компоненти, які в рази поліпшують вироблення енергії в мітохондріях нашого організму. Це стосуєт...

КОРИСТЬ РОДЗИНОК

Родзинки володіють безліччю корисних властивостей. Тому вони допомагають під час лікування різних хвороб. До складу родзинок входять елементи, які з...

ЇЖТЕ РИБУ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

Так звані рибні дні кілька разів на тиждень дають можливість людині отримати з їжею повноцінні білки, такі потрібні для побудови клітин організму. До ...

АСАФЕТИДУ ДОДАЮТЬ У СТРАВИ ЯК ЦИБУЛЮ

В одному з рецептів прочитала про таку пряну приправу, як асафетида. Що це за приправа? Чи всім її можна вживати? З повагою  Вікторія Павлівна. м. Кагарл...