СКОРИНКА ХЛІБА МАЄ ЦІЛЮЩІ ВЛАСТИВОСТІ?

Ще у 2002 році вчені вперше заявили, що скоринка хліба неймовірно корисна для здоров’я. Однак тільки зараз це вдалося довести. Представники індійськог...

СУП ВІД МІГРЕНІ

Про те, що їжа не тільки насичує організм, а й лікує, казали ще такі корифеї медицини, як Гіппократ, Авіценна й інші. І справді деякі страви визнано дієв...

КРОЛЯЧЕ М'ЯСО - ДІЄТИЧНИЙ ПРОДУКТ

Чому багатьом хворим рекомендують у свій раціон вводити кроляче м’ясо? Також читала, що з кролячого хутра жінки в Норильську робили собі білизну. Мож...

КОЗИНЕ МОЛОКО КОРИСНЕ ДЛЯ ХВОРОГО СЕРЦЯ

Я пенсіонер, живу в селі і тримаю кіз. Чи можна мені пити козине молоко, якщо хворію на кардіосклероз? З повагою Микола Степанович. м. Глухів. Лист комен...

ПРОРОСЛІ ЗЕРНА - ДЖЕРЕЛО ВІТАМІНІВ

Проросле зерно, з висотою паростків 2—4 мм, багате на вітаміни і мінеральні речовини, цукор та легкозасвоювані амінокислоти. Тому це дуже корисна доба...

ЇЖА ДЛЯ МОЗКУ

Асоціація європейських учених назвала п’ять корисних речовин, життєво потрібних для активної роботи мозку на довгі роки. 1. Ненасичені жирні кислоти...

ОБМІН РЕЧОВИН

або ПРО НАЙГОЛОВНІШІ КОМПОНЕНТИ У ФОРМУВАННІ ЗДОРОВ’Я ОРГАНІЗМУ Організм людини — це відкрита система, яка щось бере для себе із навколишнього сере...

ЦИКОРІЙ ОЧИЩУЄ, ЗАСПОКОЮЄ, ЛІКУЄ

Кава з додаванням подрібненого смаженого кореня цикорію вже давно є одним із улюблених напоїв мешканців Європи. А напій, приготований на основі чисто...

КОРИСНІ ПРОДУКТИ ДЛЯ ЧУДОВОГО САМОПОЧУТТЯ

Щоб поліпшити фізичне та емоційне здоров’я, зовсім не обов’язково напихати себе жменями аспірину й антидепресантів. Заглянувши у свій холодильник, ...

ЧОМУ ЯПОНЦІ ЗАЦІКАВИЛИСЯ УКРАЇНСЬКОЮ ГРЕЧКОЮ

Українців називають гречкосіями за те, що з дідів-прадідів серед різних злаків і крупів ми віддаємо перевагу гречці, цінуючи її поживність і смак. Про ...

КОРИСНІ СОЛОДОЩІ

Хоч про шкоду солодкого для організму говорять багато, відмовити собі в цьому складно. А може й не варто? Краще замінити ті ж цукерки й тістечка корисн...

МУСКАТНИЙ ГОРІХ ПОЛІПШУЄ ТРАВЛЕННЯ

Він однаково корисний у поєднанні з гарбузами, картоплею, молоком, томатним соком, фруктовими десертами і коктейлями, стравами з рису, шпинату, цвітно...

ПРОДУКТИ ДЛЯ НОРМАЛІЗАЦІЇ ТИСКУ

Із віком нормальний тиск стає «розкішшю». Особливо в сильної статі: більш як 70% чоловіків віком до 40 років починають відчувати проблеми з судинами, які...

СПЕЦІЇ ЗАХИЩАЮТЬ СЕРЦЕ ВІД ХВОРОБ

Згідно з нещодавно проведеним дослідженням, такі приправи, як кориця й карі, сприяють поліпшенню обміну речовин в організмі. Експерти кажуть, що зазви...

НАЙКОРИСНІША КАША

Каша — це не тільки швидко, просто і смачно, а й найголовніше — корисно, тому поспіх тут ні до чого, варити цю страву потрібно із щирими почуттями! Толк...

ПРОДУКТИ ІЗ СОЇ... ЗМІЦНЮЮТЬ НЕРВИ

Напишіть, будь ласка, чим корисна соя. І де можна придбати соєві продукти? Валентин Михайлович. м. Стрий. Лист коментує кандидат біологічних наук Любов...

ПРОДУКТИ ДЛЯ СПОКІЙНИХ НЕРВІВ

Людям, схильним до дратівливої та агресивної поведінки, потрібно вживати не менш як 350 г конкретних продуктів протягом дня. Так вважає італійський уче...

ЧИМ КОРИСНІ МАСЛИНИ

Виявляється, окрім незвичного смаку, вони також мають чудові корисні властивості. Маслини, або оливки, є гарним джерелом багатьох потрібних нашому ор...

ПРО КОРИСТЬ ПЕРЛОВИХ КРУПІВ

Тим, хто любить перловку, брак вітамінів не загрожує: у перлових крупах міститься практично весь потрібний набір корисних речовин. Є в них і вітаміни г...

САЛО ТРЕБА ЇСТИ ЩОДНЯ

Столичний дієтолог Владислав Карпенко радить у холодну пору року з’їдати 1—2 шматочки сала щодня. Переконує, що цей продукт підвищує імунітет, додає ...

ЧАЙНИЙ ГРИБ КОРИСНИЙ ЗА БАГАТЬОХ ХВОРОБ

Вирощуємо чайний гриб. Хотілося б знати про його корисні властивості. З повагою  родина КоваленкІв. Сумська обл. Лист коментує кандидат біологічних н...

КОРИСТЬ СМЕТАНИ

З’ясувалося, що молочні жири можуть чинити оздоровлювальний вплив на роботу організму людини. Шведські вчені визначили, кому обов’язково потрібно в...

КОРИСНІ РЕЦЕПТИ ПРОТИПУХЛИННОГО ХАРЧУВАННЯ

Пхалі з кропиви 500 г молодої кропиви, 3 ст. л. топленого масла, 3 цибулини, кріп, 2 яєць, сіль. Кропиву відварити в підсоленій воді. До підсмаженої цибулі д...

ХАРЧУЙТЕСЯ ПРАВИЛЬНО. ЦЕ ЗАПОРУКА ЗДОРОВ'Я

Про що ми думаємо, коли сідаємо за стіл, щоб поїсти? Найчастіше ні про що, просто хочеться прийняти потрібну порцію їжі, щоб підтримати сили організму й...