ЯК ПОЗБУТИСЯ ФУРУНКУЛІВ?

Поділитися:
ЯК ПОЗБУТИСЯ ФУРУНКУЛІВ?

Позбутися фурункулів допоможуть очисні рослинні збори та компреси

Порадьте, чим лікувати фурункульоз у дорослої людини. Володимир О. м. Сєверодонецьк.

Лист коментує натуропат, народна цілителька Олена СВІТКО.

Фурункульоз насамперед починають лікувати зсередини, тобто з очищення крові. Для цього готують настій таких рослин: корінь цикорію, стручки квасолі, вівсяна солома, трава звіробою, квіти бузини й волошок – по 20 г, хвощ польовий – 10 г. Одну столову ложку подрібненої суміші залити склянкою окропу, настояти 30 хв. Процідити. Пити з медом по 200 мл за 30 хв до їди. Курс оздоровлення настоєм – від 14 днів до місяця (за рекомендацією лікаря чи натуропата). Також помічним за фурункульозу (а також дерматитів, лишаїв, виразок) є відвар добре відомої всім герані. Одну столову ложку подрібнених сухих листків герані залити 1 склянкою окропу, витримати на водяній бані 5-7 хв. Процідити й відтиснути. Приймати по 1 ст. л. тричі на день за 20 хв до їди. Для зовнішнього застосування відвар розводять водою у співвідношенні 1:2. Курс оздоровлення тривалий. Гарний лікувальний ефект у разі фурункульозу дають і компреси, наприклад, такий: 1-2 ст. л. морської солі змолоти на борошно, запекти цибулину й ще гарячою перетерти через друшляк (сито). Додати 1-2 ст. л. підігрітої голубої глини й перемішати. Теплий компрес тримають на ураженому місці всю ніч. Процедуру роблять до повного визрівання і проривання фурункула. До фурункулів можна прикладати компрес із житнього борошна. 50-70 г житнього борошна розігріти в духовці, висипати в марлевий мішечок і прикласти фурункула, що гноїться. Так само можна скористатися нагрітим шматочком житнього хліба. Крім того, хворим на фурункульоз варто дотримуватися дієти, вилучити з раціону продукти, які містять борошно, крохмаль (білий рис, картоплю, хлібобулочні вироби тощо). Один раз на день хворий має отримувати рослинний сорбент у вигляді висівок, яблучного пектину, рослинної клітковини за рахунок овочів і фруктів. Потрібно вживати сире гарбузове й соняшникове насіння, сирі горіхи, пророслі зерна пшениці й горох (нут), сою, сочевицю, ячмінь, вівсяні крупи та вівсяне борошно, яловичу печінку, гриби, м’ясо кролика і курчати, яєчні жовтки тощо.