Треба взяти звичайний червоний буряк.
Очистити, або не очищати, але неодмінно обрізати хвостик і бадилля, відмити його щіткою і обдати окропом.
Потім нарізати ці коренеплоди великими скибками або кружечками і скласти в ємність.
Найліпше використовувати трилітрову скляну банку.
Наповнити буряком на одну третину і залити доверху чистою прохолодною водою.
Додати столову ложку цукру і маленький шматочок житнього хліба.
Накрити складеною в кілька шарів марлею, зафіксувати резинкою.
Поставити в темне місце. Тримати від 3 до 7 днів, поки на поверхні не перестане утворюватися піна (її періодично потрібно видаляти з банки).
Щойно квас став прозорим, бордового кольору, і зник присмак сирого бурякового соку, отже — він готовий.
Потім його потрібно процідити через сито або крізь марлю і перелити в чисті пляшки. Зберігати в холодильнику.
Пити в теплому вигляді двічі-тричі на день по півсклянки за 20—30 хвилин до їди, можна додати чайну ложку меду.
Поки п'ється квас із однієї банки — ставте настоюватися наступну.
Тривалість лікування — близько двох місяців (по самопочуттю).
Буряковий квас допомагає за гіпертонії, очищає кров і поліпшує загальне самопочуття, захищає кишечник від шкідливих мікроорганізмів, дає можливість позбутися зайвого холестерину, підвищує рівень гемоглобіну.