ЧАЙ ВІД БАКТЕРІЙ

Поділитися:

Учені Массачусетського університету експериментували з різними екстрактами, аби мати змогу боротися з бактерією Vibrio parahaemolyticus — мікроорганізмом, який живе на дарах моря і спричиняє в людей харчове отруєння. При цьому біологи давно вже помітили, що журавлина й материнка містять фенольні сполуки з антибактеріальними властивостями, тому ефективною зброєю може бути комбінація їх екстрактів. Лабораторні досліди показали, що нанесення потужної антибактеріальної суміші материнки та журавлини на заражені бактерією філе тріски і креветки руйнує клітини parahaemolyticus і є гарною зброєю в боротьбі з будь-якою інфекцією. Тож у холодну пору року та напередодні готуйте чай із журавлиною та материнкою. Тоді жодна застуда вам не страшна. Але зауважте, що материнка протипоказана вагітним.

Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.