ЯЄЧНА ШКАРАЛУПА - ЦІЛИТЕЛЬ

Поділитися:
ЯЄЧНА ШКАРАЛУПА - ЦІЛИТЕЛЬ

Яєчну шкаралупу названо цілителем ХХІ століття. Її застосовують за різних випадків.
 Селяни використовували шкаралупу для підвищення несучості курей, для цього вони додавали шкаралупу в подрібненому вигляді в корм для птиці. Садівники застосовують шкаралупу як добавку мікроелементів у грунт чи як розкислювач. Господині застосовують шкаралупу як відбілювач для білизни. Для цього в ємність із водою для кип’ятіння білизни просто додають яєчну шкаралупу.

Але це не найважливіші її властивості. У книгах зі старовинними рецептами можна знайти рецепти, до складу яких входять яйця разом зі шкаралупою, є рецепти, де використовується тільки шкаралупа. Питанням про те, яку ж користь дає яєчна шкаралупа  здоров’ю людини, перейнявся угорський доктор Кромпехер із групою медиків та біологів. Дослідження проводили протягом десяти років і більше, їх результат показав, що яєчна шкаралупа — досконале джерело кальцію, легкозасвоюваного організмом.
Було доведено, що шкаралупа яєць складається на 90% із карбонату кальцію (вуглекислий кальцій), саме він і засвоюється дуже легко організмом людини. І це ще не все: в шкаралупі містяться такі потрібні мікроелементи, як мідь, фтор, залізо, марганець, молібден, фосфор, сірка, цинк, кремній і багато інших, усього 27 елементів! Оскільки наше повсякденне харчування містить дуже мало кремнію та молібдену, а вони потрібні для нормального перебігу біохімічних реакцій в організмі, то застосовувати шкаралупу дуже навіть корисно.
Склад кісток і зубів людини дуже схожий на склад яєчної шкаралупи, яка чинить стимулювальну дію на кровотворну функцію кісткового мозку, а це дуже важливо в разі радіаційного ураження. Приймаючи регулярно подрібнену шкаралупу курячих яєць, ви отримаєте високу терапевтичну активність, жодних побічних явищ, відсутність бактеріального зараження. На відміну від шкаралупи курячих, шкаралупа качиних яєць не придатна для застосування. Досить часто зустрічаються інфіковані.
Дуже корисна шкаралупа курячих яєць маленьким дітям. Вживати її потрібно малюкам від одного року, оскільки в організмі дітей інтенсивно росте кісткова тканина, а для цього потрібне постійне надходження кальцію. У разі рахіту й анемії дуже корисно додавати подрібнену яєчну шкаралупу в дитяче харчування.