ЯК ОЗДОРОВИТИ СЕБЕ, ЗМІНИВШИ ХАРЧУВАННЯ, СПОСІБ ЖИТТЯ І ДУМКИ

Поділитися:
ЯК ОЗДОРОВИТИ СЕБЕ, ЗМІНИВШИ ХАРЧУВАННЯ, СПОСІБ ЖИТТЯ І ДУМКИ

Замість богатирського духу — таблетки й мікстури

Кілька років тому я приїхав у село свого дитинства. Того ж дня до мене зайшов найближчий сусід, Віктор Андрійович. За його зовнішнім виглядом було
помітно, що зі здоров'ям є проблеми. Чоловік, раніше богатирської статури, у свої 58 років виглядав розбитим і втомленим.
— Не можу зрозуміти, що зі мною відбувається, — відповідав він на мої запитання. — Всі аналізи здані; пройшов рентген, діагностику та томографію. Діагнозів — купа, рецептів та ліків — сила-силенна.
На столі у сусіда — повно медикаментів: сечогінні, судинорозширювальні, знеболювальні, заспокійливі та інші. Крім них чимало всяких БАДів, вітамінів, велика кількість аптечних мікстур із макро- і мікроелементами. Так тривало кілька років. Траплялися у нього й напади жовчнокам'яної та сечокам'яної хвороби. Періодично і в райцентрі доводилося лежати під крапельницею.
... А в середині березня сусідові дещо полегшало, і він запросив мене на чай. Поки закипала вода, звернув увагу на рясний накип на стінках чайника. Віктор Андрійович сказав, що вода у нього приємна на смак, але чайник потрібно постійно чистити. Ще впадала в очі велика кількість м'ясних і молочних продуктів на кухні: все, як і належить у селі...
А через день мені повідомили про смерть Віктора Андрійовича в машині швидкої допомоги. Причиною смерті виявилася виразка дванадцятипалої кишки, яка різко загострилася, з внутрішньопорожнинним крововиливом.

У пошуках причин хвороби та передчасної смерті

Після повернення в Київ вирішив розібратися у хвороботворній ситуації. Можливо, існує якийсь невидимий нам процес змін, крім відомої функції старіння?
Першим на пам'ять прийшло явище зсуву гомеостазу (термінологія Б.В. Болотова). Для розуміння: гомеостази — це постійність внутрішнього середовища клітин, органів і систем. Наприклад, задані параметри температури тіла або показники кислотно-лужного балансу. Але всяка сталість або рівновага — величина усереднена і нестабільна. У будь-який час або протягом тривалого часу, під впливом внутрішніх і зовнішніх чинників усе може змінитися. Цей зсув ми практично не відчуваємо: він одночасно є і в той же час його немає, оскільки він невидимий.
Більшість хвороботворних процесів починається непомітно, з неяскравих і несистемних проявів. І на цій стадії досить ефективні методики народної медицини.
Те ж стосується і зародження системних хвороботворних процесів. У цих випадках кардіологи звинувачують поганий холестерин (ліпопротеїди низької щільності), а також в’язку кров. Ендокринологи посилаються на нестачу або надлишок гормонів. Гастроентерологи фіксують виразкову або жовчнокам'яну хворобу. Хірурги чекають того часу, коли пацієнт «дозріє» для видалення покладів каменів або новоутворень на ґрунті «залікованих» хвороб. А причиною формування каменів вважається все той же холестерин, білірубін, а також кальцій і жовчні солі.
Але всі ці причини, правильні з позиції класичної медицини, підлягають сумніву у форматі досконалості цілісного фізичного тіла. Нічого зайвого або шкідливого з самого початку в ньому немає. Але є недосконалість наших знань, думок, дій, харчування, звичок і способу життя.

Людина — цілісний організм

Хронічні хвороби є наслідком накопичення в нашому організмі зайвих речовин або відсутності в ньому потрібних. Нерідко спостерігається одночасний прояв і тих, і тих чинників. Внаслідок цього відбуваються структурні зміни органів і систем, що впливає на їх функції. Завдання в тому, щоб володіти методиками виведення зайвого і відновлення того, що бракує. У цьому випадку можливе зцілення не окремо взятого органа, а всього організму людини.

Вся річ у... кальції?

Геологічний склад ґрунту тієї місцевості, де Віктор Андрійович жив: вапнякові скельні утворення, які формують мінеральний склад природної води. У ній ми й шукатимемо приховане джерело хвороботворних процесів. Зі складових природної води і вирощуваних на місцевості культур нас цікавить макроелемент кальцій (Са) і магній (Мg) із їх впливом на організм.

Інформаційна довідка: У кожного з нас вміст кальцію становить від 1 до 2,2 кг. Приблизно 99% цього складу утворюють основу скелета і знаходяться в хрящових тканинах, кровоносній та лімфосистемі (лимфосистемЕ), а також кишковому тракті (кишечноМ трактЕ). Близько 1% циркулює в крові, м'яких тканинах і міжклітинній рідині. Кальцій впливає на процеси згортання крові й обмін води, вуглеводів і хлориду натрію. Цей мінерал також регулює м'язове скорочення і секрецію гормонів. Нестача або надлишок кальцію порушує кислотно-лужний баланс в організмі. Для його засвоєння потрібна наявність макроелемента магнію.

Залежно від складу споживаних продуктів харчування і води, а також наявності нормального рівня магнію в плазмі крові, у нас може бути вікова норма кальцію в організмі, його нестача або надлишок.
А як за самопочуттям людина може визначити потребу або надлишок цього макроелемента?
У разі його нестачі можливі: тахікардія, аритмія, кольки печінки й ниркові, підвищена дратівливість, дезорієнтація і галюцинація свідомості, отупіння, випадання волосся, огрубіння шкіри, псування емалі зубів і ламкість нігтів. Якщо у вас немає подібних явищ, то вислухайте лікаря і не поспішайте бігти в аптеку за кальцієм.
У разі його надлишку спостерігаються: хронічний гіпертрофічний артрит, кістозна і фіброзна остеодистрофія, остеофіброз, м'язова слабкість, порушення координації руху, деформація хребта та ніг, кульгавість, блювота і біль у животі, дизурія, анурія, хронічний глоумерулонефрит, поліурія, часте сечовипускання, ніктурія, сильні серцеві скорочення, зупинка серця в систолі.

Магній допоможе позбутися сольових відкладень

Кальциноз — це формування відкладень солей кальцію в м'яких тканинах або органах, у яких солі в нерозчиненому стані міститися не повинні. Крім того, кров насичується кальцієм, коли в ній кількість магнію падає. Потім кальцій відкладається у вигляді солей на стінках кровоносних судин, у м'язах, суглобах і внутрішніх органах. Відновлення нормального рівня магнію призводить до розчинення кальцієвих відкладень, виведення надлишку кальцію з організму, а також до його засвоєння в кістках. Найбільше магнію міститься в тих культурах, яких ми вживаємо в мізерних кількостях. Це: кеш’ю, гірчиця, кедрові горіхи, мигдаль, арахіс, фундук, горох і квасоля. Серед найчастіше вживаних продуктів ми отримуємо магній із гречки, ячної, вівсяної і пшоняної круп, а також морської капусти.
Розуміючи проблематичність такої взаємодії, академік Борис Болотов запропонував простіший спосіб вироблення і засвоєння макро- та мікроелементів, яких не вистачає. Це природний процес ферментації на основі кисневого і молочнокислого бродіння.

Воду треба готувати до вживання

Для зменшення кількості кальцію в питній воді її слід піддавати подвійному, і навіть потрійному кип’ятінню в різному посуді з відстоюванням і видаленням осадів. Це клопітно, але краще Вам чистити каструлю від цього нальоту, ніж хірургу ваші печінку, нирки, тромби і судини.
Небезпека надмірного насичення кальцієм таїться і в продуктах тваринництва: молоці, м’якому сирі, сметані, сирах, йогуртах, кефірі. Тому вони не повинні бути в щоденному раціоні харчування.
Корисним є вживання вершкового масла і сироватки коров'ячого та козячого молока. До речі, на сироватці ферментується абсолютна більшість лікарських трав і рослин, що дає можливість зцілитися без медикаментів або з найменшими витратами на лікарські препарати.

«Подібне розчиняється подібним»

В організм потрібно вводити такі кислоти, які були б безпечними для нас і здатними розчиняти шлаки, перетворюючи їх на солі. Такими кислотами виявилися речовини, що утворюються в результаті діяльності мікроорганізмів тваринного походження в кислотному середовищі.
Фруктові оцти бажано приймати з кислим молоком. Для цього в склянку речовини додають 1—3 ч. л. оцту і 1—2 ч. л. меду. Оцет слід додавати в чай, каву, супи та бульйони, а також у салати. Такі процедури в домашніх умовах проводяться півтора-два місяці. Під час споживання кислих продуктів харчування, оцтів, квасів і ферментів обмежуємо споживання олій, оскільки вони мають потужні жовчогінні властивості, що уповільнює процеси перетворення шлаків у солі. Солі, утворені під час вживання кислот, частково виводяться із сечею, а частково залишаються в організмі. Нас цікавлять тільки солі, які з організму самі не виводяться: це лужні (той же кальцій), мінеральні та жирні — на кшталт уратів, фосфатів, оксалатів, а також сечовина.
Примітка: для внутрішнього споживання рекомендуються яблучний і виноградний оцет натурального бродіння домашнього виготовлення або фірмовий.
Під час розчинення таких солей використовують принцип «подібне розчиняється подібним»: для розчинення лужних солей вводяться в організм луги, безпечні для життєдіяльності. Це відвари деяких рослин і соки. Наприклад, чай із коріння соняшнику розчиняє більшість солей. Для цього висушений і подрібнений центральний корінь соняшнику (1 склянка на 3 л води) кип'ятять в емальованому чайнику або каструлі 1—2 хв. Випивають за 2—3 дні за годину до прийому їжі. Потім це ж коріння знов кип'ятять, але вже 5 хв у 3 л води. Відвару вистачає на 2—3 дні. Втретє кип'ятять уже 10—15 хвилин і випивають за тих же два-три дні. Далі заварюється нова порція цього ж коріння. Вживається такий чай півтора-два місяці щодня без перерв і в один і той само час. При цьому солі починають виводитися тільки після другого або третього тижня і виходять доти, доки сеча не стане прозорою, як вода, і в ній не осідатиме суспензія солей. Якщо зібрати шляхом відстоювання сечі всі солі, то їх у дорослої людини іноді виходить до 2—3 кг.
Примітка: під час вживання чаю з соняшнику не можна їсти гострі страви, сильно солоні (тюлька або оселедець) і вживати оцет. Їжа в цей час повинна бути переважно рослинна. Добре розчиняють солі чаї зі споришу, кавунових кірок, гарбузових хвостів, мучниці, шабельника болотного.
Для розчинення солей користуються соками чорної редьки (розчиняються мінерали в жовчних протоках і жовчному міхурі, у хрящових тканинах судин, нирковій мисці, сечовому міхурі). З цією метою 5 кг помитих і обчищених від дрібних корінців бульб (зі шкіркою) нарізають на сік. Електрична сокоробка виготовить його близько 1,5 л. Усе інше — макуха. Сік зберігається в холодильнику. Макуху перемішують із медом: на 1 кг — 300 г меду або 500 г цукру. Вміст зберігається в теплі в банках під пресом, щоб не пліснявів. Сік починають пити по 1 ч. л. через годину після їди. Якщо біль у печінці не відчуватиметься, то дозу можна послідовно збільшити до 0,5 склянки. Слід пам'ятати, що сік чорної редьки є потужним жовчогінним засобом. У тому випадку, якщо в жовчних протоках міститься багато солей (мінералів), то її прохід утруднений. І людина відчуває біль у печінці. Тоді треба на ділянку болю накласти теплу водяну грілку. Якщо біль терпимий, то все слід продовжити: зазвичай він починається на початку процедур.
Потім процес нормалізується: солі виходять непомітно й ефект виведення величезний.
Примітка: для розширення жовчних проток і м'якшого руху каменів перед процедурою з настоєм кореня соняшнику або соку чорної редьки з макухою бажано приймати яблучний сік. Його норма — до 1 л на добу. Проводячи таке самозцілення, дотримуйтеся прісної дієти, уникаючи гострих і солоних продуктів (але тільки на період вживання соку). Коли сік закінчиться, потрібно їсти макуху, яка до цього часу вже прокисне. Макуху їдять під час прийому їжі по 1—3 ст. л. Такі процедури сприяють загальному зміцненню організму, особливо легеневих тканин і всієї серцево-судинної системи. Солі піддаються розчиненню й соками інших рослин: коренів петрушки, хрону, листя мати-й-мачухи, цикорію, ріпи. Затверділі в печінці, нирках, судинах і суглобах речовини, в тому числі подагричні солі, розчиняються оцтом.

Жмих і куряча жовч

Досить ефективним засобом розчинення каменів є прийом курячої або качиної жовчі. Її закочують у хлібні кульки або в аптечні капсули для ліків. Приймають двічі-тричі на день по одній штуці за годину до прийому їжі.
 Після олужнення організму його треба закисляти, вживаючи, наприклад, квашені огірки, помідори, гриби, капусту, яблука, часник, моркву, хрін, петрушку, селеру і. т. ін. При цьому важливо не перестаратися.
Післямова: з моєї непрофесійної точки зору, причиною передчасної смерті Віктора Андрійовича можна вважати накопичення в органах і тканинах надмірного кальцію і білків. Концентрація в крові і в тканинах холестерину, білірубіну, сечовини та інших речовин буде наслідком перших двох причин. У вогнищах їх відкладення формуються множинні мікровиразки, куди відразу ж спрямовуються «падальщики» у вигляді вірусів та бактерій. Цьому можливо запобігти: потрібно провести процедури розчинення каменів і виведення солей, окиснення плазми крові та забезпечення цілющого живлення клітин.
Слід було також провести очищення травного тракту за допомогою тієї ж макухи (природного сорбенту) з капусти, моркви, яблук, селери, петрушки, червоного буряку та інших продуктів, яка готується за допомогою сокоробки. Вживається замість сніданку способом ковтання, не розжовуючи, в кількості 1—3 ст. л. Повторні прийоми до обіду через кожні півтори-дві години. Така процедура чистить увесь кишковий тракт, тим самим сприяючи очищенню крові та її розрідженню. А чиста кров, як гірський струмок, понесе нашим клітинам кисень, воду й нормативні поживні речовини.
Примітка: Перед початком будь-якого очищення травного тракту доцільно приготувати фермент чистотілу на сироватці козячого молока або на воді, але з додаванням кількох чайних ложок сметани цього ж продукту.
Комплексне застосування ферменту чистотілу, кореня соняшнику з макухою чорної редьки, а також яблучного оцту натурального бродіння цілком здатні замінити лікарську терапію кількох десятків хвороб травного тракту, кровоносних судин, крові та лімфосистеми.

Василь САФТЮК.