Чула про напій «амріта», якому приписують унікальні лікувальні властивості. Чи справді є такий?
З повагою Ольга Петрівна.
м. Мостиська.
Лист коментує лікар-невропатолог Володимир БОЛСУН.
Амріта на санскриті означає безсмертя. Переказ свідчить, що боги отримали його шляхом пахтання (збивання) первинного світового Океану молока (космічного вакууму). А отже, корова — мати всього сущого. Тому до цих пір вона є священною твариною в Індії. М'ясо корови не тільки не можна їсти, а й корову заборонено бити, вони можуть довго стояти серед дороги, і машини їх об'їжджають. Ми знаємо, що під час збивання вершків або сметани утворюється вершкове масло. Під час повільного й довгого перетоплювання масла утворюється топлене цілюще масло — кхі, яке є супер концентрованим продуктом. Цілющі властивості та енергію трави корова накопичує в молоці. Потім концентрація сили збільшується в сметані і потім переходить у масло.
Для отримання амріти змішуємо кхі зі ще одним дивним продуктом — медом! Топлене масло потрібно розплавити в скляному посуді на водяній бані (70—80 градусів). Ретельно помішуючи розігріте до 40 градусів масло кхі, поступово в нього додають мед. На 0,5 склянки топленого масла — 1 ст. л. меду. Розмішувати потрібно дерев'яною ложкою дуже повільно й ретельно. Щоб амріта вийшла справді чарівною, її потрібно готувати рано вранці, вмиваючись, із гарним настроєм. Ефективність амріти залежить не стільки від молока та меду, скільки від людини, яка буде пахтати, збивати, створювати цей напій богів. Готовий продукт можна зберігати в баночці темного скла в холодильнику.
Приймати амріту можна всім по 1 ч. л. двічі на день. Вранці натщесерце і перед сном. Але насамперед вона допоможе ослабленим людям, після важкої хвороби, тим, хто перебуває в депресії. Дітям можна запивати теплим молочком. Вважається, що масло кхі посилює внутрішній вогонь у серці і змащує суглоби. Тому амріту корисно приймати літнім людям двічі-тричі на день.