ЧОРНА СІЛЬ СМАКУЄ В РІЗНИХ СТРАВАХ

ЧОРНА СІЛЬ СМАКУЄ В РІЗНИХ СТРАВАХ

У продажу з’явилася «чорна сіль». Як її вживають?
З повагою Олена Дмитрівна.
смт Попільня Житомирської обл.


Чорна сіль – це різновид кам’яної солі. Має багатий природний склад, при цьому вміст NaCl нижчий, ніж у звичайній солі, тому майже не відкладається в суглобах і не спричиняє затримки води в організмі. Своїми властивостями вона подібна до соєвого соусу – багата на речовини, які діють в організмі як ферменти, поліпшуючи травлення. Вона має пікантний запах і незвичайний смак, що додає стравам легкого присмаку яєць. Чорна сіль багата йодом, калієм, сіркою, залізом та іншими мікроелементами.
Чорна сіль добре пасує до страв з тофу, замінюючи в рецептах яєчний смак, додає гарного смаку будь-якому салату. Яєчня з тофу та вегетаріанське олів’є - без неї не будуть такими смачними.
Використовують чорну сіль у кінці приготування без термічної обробки задля збереження всіх цінних органічних сполук.