ЧИМ КОРИСНІ МАСЛИНИ

Виявляється, окрім незвичного смаку, вони також мають чудові корисні властивості. Маслини, або оливки, є гарним джерелом багатьох потрібних нашому організму речовин. До їх складу входять поліненасичені кислоти, білки, вітаміни, клітковина і безліч мікроелементів. Плоди маслинового дерева сприяють нормальній роботі печінки, серцево-судинної системи і травного тракту. Щоб очистити шлунок, досить щодня з’їдати по кілька оливок із кісточками. Цікавий факт: ці плоди перешкоджають утворенню каменів у жовчному міхурі. Маслинова олія є найкориснішою. На відміну від інших олій, під час нагрівання вона не виробляє канцерогенів — речовин, які зумовлюють утворення злоякісних пухлин. Ця олія корисна і для фігури, адже вона регулює процес засвоєння організмом жирів і солей. Тим, хто бажає схуднути, дієтологи рекомендують приймати по 1 ч. л. маслинової олії щоранку або з’їдати по 10—12 оливок на день.

Підготувала Вікторія МИКОЛАЙЧУК.