ФРУКТ ВІД ПІДВИЩЕНОГО ТИСКУ

Поділитися:

Фахівці стверджують, що дати раду підвищеному тиску допоможе регулярне споживання ківі. Упродовж восьми тижнів дослідники вивчали вплив ківі на 118 волонтерів, середній вік яких становив 55 років. Усі вони потерпали від гіпертонії. Одна половина учасників експерименту тричі на день їла цей фрукт, інша — по 1 яблуку. Через вісім тижнів науковці виявили, що тиск у добровольців із першої групи став нижчим приблизно на 3,6 мм рт. ст., аніж у тих, хто споживав яблука. Позитивний вплив ківі пояснюється тим, що цей фрукт містить велику кількість лютеїну, який має антиокиснювальні властивості.

Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.