ГЕПАТИТ В: ОЗДОРОВЛЕННЯ НАРОДНИМИ МЕТОДАМИ ТА ДІЄТОЮ

Поділитися:
ГЕПАТИТ В: ОЗДОРОВЛЕННЯ НАРОДНИМИ МЕТОДАМИ та ДІЄТОЮ
Напишіть, будь ласка, як лікувати гепатит В народними методами.
З повагою Ірина.
м. Богуслав.
 
Лист коментує лікар, фітотерапевт В’ячеслав Варнавський.
 
Гепатит — це запалення печінки. Спершу — про гепатит В. Сьогодні відомо, що зараження такого виду гепатитом може відбуватися через різні рідини організму: такі як слина, сперма, рідина, що виділяється шийкою матки. Гепатит В вражає печінку, спричиняючи її запалення та порушення функцій. Інколи інфекція проявляється так невиразно, що не розпізнається як хвороба.
Найзвичайніші симптоми — жовтяниця, загальне нездужання, біль у шлунку, висипання, які часом супроводжуються свербінням. Хоча більшість людей одужують після цієї форми гепатиту без стійких ушкоджень печінки, приблизно в однієї із 10 осіб розвивається хронічний гепатит, чи вона стає носієм вірусу.
До традиційних методів лікування гепатиту В входять напівпостільний режим, дієта, рясне пиття. За хронічного гепатиту конче потрібна дієта з достатнім вмістом білків та вітамінів, особливо групи В та вітаміну С.
Оздоровлення починати треба з використання соків часнику й буряків, сиропу цибулі, соку топінамбура, чергуючи через день. 
Сік 2 головок часнику змішати з соком 2 лимонів. Приймати по 1 ч. л. через 2 години після їди. Через 10 хвилин пити сік буряків, розвівши третину склянки соку рівною кількістю перевареної води, 2 рази на день після їди. Курс лікування — один місяць.
Після цього рекомендую сироп цибулі та сік топінамбура. Для лікування цибулею треба взяти 1,5 кг ріпчастої цибулі, додати 3 склянки цукру й тримати в духовці, аж поки сироп не набуде жовтого забарвлення. Відцідити й пити сироп по 1 ст. л. натще. Потім через 10 хвилин випити 100 мл свіжоприготованого соку бульб топінамбура. Через 15 хвилин можна снідати. Ще раз повторити процедуру в такому ж порядку перед вечерею. Курс лікування — два місяці.
Зараз саме час скористатися бруньками й листям берези білої. Настій: 1 ст. л. бруньок і 2 ст. л. листя заливають 0,5 л окропу, настоюють 2 години, додають щіпку соди, п’ють по 0,5 склянки 4 рази на день до їди.
 
Тут таки, за гострого гепатиту В, у вигляді настою на молоці починають вживати кореневища перстачу прямостоячого (калгану). Для цього 1 ст. л. сировини настоюють 2 години в склянці гарячого молока (в термосі). І п’ють по третині склянки 3 рази на день до їди.
 
Як за гострого, так і за хронічного гепатиту, паралельно з настоєм калгану приймають відвар кукурудзяних приймочок. Відвар: 3 ст. л. подрібненої сировини кип’ятять 30 хвилин в 0,5 л води в емальованій каструлі, настоюють 2 години й п’ють по 2 склянки кожні 3 години.
Хочу наголосити, що за гепатиту В, як і за інших захворювань печінки, жовчного міхура та підшлункової залози, дуже важливо дотримуватися певної дієти. 
 
Рекомендується вилучити з раціону хворого консерванти, тверді жири, свіжий хліб, м’ясні, рибні навари, жирні сорти м’яса, качатину, гусятину, печінку, нирки, мізки, більшість ковбас, яйця круто зварені та смажені, шпинат, щавель, редис, цибулю зелену, часник, бобові, гриби, мариновані овочі, гострі й жирні закуски, консерви, копчення, шоколад, кремові вироби, морозиво.
При цьому потрібно збільшити в меню кількість клітковини, вітамінів С і Е, мікроелементів. 
 
Традиційний щоденний склад меню: 100 — 120 г білків; 80 — 90 г жиру (половина — рослинного); 400 — 500 г вуглеводів. Дозволяється: хліб пшеничний із борошна 1-го та 2-го гатунку, житній вчорашньої випічки чи підсушений. Печені нездобні вироби. Овочеві, круп’яні на овочевому відварі супи, молочні — з макаронами, борщі вегетаріанські, холодний борщ. Нічого для заправки не підсмажують.
Страви з нежирного м’яса, без сухожиль, із птиці без шкіри. Яловичина, м’ясна свинина, кролятина, курчатина, індичатина — варені, запечені після відварювання. Сосиски молочні. Страви з нежирних сортів риби (відвареної, запеченої після відварювання, цілим шматком чи у вигляді фрикадельок). А також молоко, кефір, ацидофілін, кисляк, напівжирний і нежирний кисломолочний сир.