Австралійські фахівці дійшли висновку, що горіхи знижують ризик розвитку захворювань очей, особливо в літніх жінок. Виявилося, що жирні кислоти, які містяться в горіхах, допомагають уповільнити процес старіння клітин сітківки. Результати тестів показали: 1—2 порції горіхів на день (близько 150 г) знижують ризик розвитку захворювань очей у жінок на 35%. Але не лише горіхи мають такі властивості. Наприклад, жирна морська риба (близько 150—200 г на тиждень) має здатність знизити ризик розвитку хвороб очей на 31%. А введення 100 мл маслинової олії в тижневий раціон харчування допоможе взагалі забути про очні хвороби. Учені впевнені, що корисні жирні кислоти допомагають уповільнити процес старіння судин — це і допомагає клітинам сітківки очей краще функціонувати.