ГРИБНА ЗАПІКАНКА

Поділитися:
ГРИБНА ЗАПІКАНКА

Сезон «тихого полювання» вже закінчується, пропоную з останніх зібраних грибочків приготувати смачну запіканку. Для цього відварені в кількох водах і підсмажені гриби (1 кг) перемелюють на млинку для м’яса чи блендером. Додають підсмажені потерті морквину й цибулину, 1 ст. л. м’якого вершкового масла, 0,5 склянки манних крупів, 1 ст. л. густої сметани, 6 яєць, подрібнену зелень, сіль за смаком. Усе перемішують викладають на змащене маслом деко й запікають у духовці. Смачнішою запіканка стане, якщо за 5-7 хв до готовності її посипати тертим твердим сиром. Якщо дикорослих грибів уже не знайшлося, для запіканки чудово підійдуть гливи й печериці. Смачного!

Світлана ЗАЙЧЕНКО. с. Лісники Київської обл.